Diana Roman vine în studioul București FM!

Articol de , 25 martie 2016, 16:33
Împlinește una dintre cele mai frumoase vârste, 25 de ani. O sărbătorim și noi, cu o zi înainte de aniversarea propriu-zisă. Diana Roman este invitată sâmbătă, de la 13:00, la Spectacol@bucuresti.ro.
În afara scenei pare o fetiță timidă. Prima oară îți atrage atenția părului său bogat, lung, foarte ondulat și blond (sau roșcat, uneori). Apoi îi întâlnești privirea pătrunzătoare, plină de sens, pe care știe să o folosească foarte bine pe scenă.
S-a născut pe 27 martie, zi în care Thalia e aniversată în lumea întreagă (27 martie – Ziua Mondială a Teatrului).
A crescut în lumea teatrului datorită tatălui său, regizorul Adrian Roman, managerul actual al Teatrului Anton Pann, din Râmnicu Vâlcea. A pășit prima dată pe scenă când avea doar 5 ani, Dan Micu a creat un moment special pentru ea în spectacolul său ”Svejk”. În perioada liceului, a revenit pe scena Teatrului Anton Pann, Râmnicu-Vâlcea, în rolul Minodora în ”Baltagul”, dramatizare a regizorului Bogdan Tudor Pelerin.
Tot atunci a regizat, aici, spectacolul cu păpuși ”Hansel și Gretel”.
A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, unde a intrat prima și din prima încercare.
Din 1 aprilie o vom vedea în Rossi, personajul din ”Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, noua comedie regizată de Iura Luncașu, pe scenariul lui Adrian Lustig.
Este Vera în ”Efecte colaterale” de Alexandru Popa, spectacol regizat de Vlad Zamfirescu, recenta premieră a Teatrului Nottara, găzduită de Teatrul Bulandra.
Face parte din noua garnitură de vedete a Nottara-ului. O puteţi vedea în: Becca în ”Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, regia: Cristi Juncu (2013); Linda în ”Aniversarea” de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia: Vlad Massaci (2013); Magy în ”Fazanul” de Georges Feydeau, regia: Alexandru Mâzgăreanu (2015).
Joacă și la Teatrul Metropolis, este Bianca din ”Pisica Verde” de Elise Wilk, regia: Cristi Juncu, și în două spectacole la Teatrul Toma Caragiu, Ploiești, este Maria Lukianovna în ”Sinucigașul” de Nikolai Erdman, regia: Gelu Colceag, (2015) și Juliet Powell în ”Central Park West” de Woody Allen, regia: Liviu Lucaci, (2014).
”Diana Roman are un chip care poate modela cu minunată uşurinţă cele mai felurite biografii, transformându-le în destine, şi, în acelaşi timp, poate trece cu dezinvoltură de la masca superbă a reginei la grimasa mahalagioaicei, de la desenul unor caractere puternice, până la personificarea unor stări fundamentale, rămânându-şi mereu fidel sieşi”, spune criticul Dan-Marius Zarafescu.
Pe Diana Roman ați văzut-o și în: Alison în ”Privește înapoi cu mânie” de John Osborne, regia: Vasile Nedelcu, UNATC (2013); Mira Halbe în ”Hoți” de Dea Loher, regia: Radu Afrim, Teatrul Național I.L. Caragiale (2013); ”Katja” în Interviu de Theo Van Gogh, regia: Bogdan Dumitrescu, Godot Cafe-Teatru (2013).
A devenit cunoscută publicului larg datorită celor două personaje din seriale TV: Simona din ”Îngeri pierduţi” și Toni din ”Fetele lu’ Dom Profesor”, a aparițiilor în reclame și în clipuri, precum cel al trupei Voltaj ”Lumea e a mea”.
A fost și moderatoarea din filmul ”Ca niciodată: A fost odată”, regia: Bogdan Drăgulescu (2014) și este din nou pe platorurile de filmare.
Ce pregătește, aflăm, sâmbătă, la Spectacol@bucurești.ro.