Românii sunt tot mai preocupați de obiceiurile lor alimentare | FOTO & AUDIO
Articol de bucurestifm, 17 octombrie 2025, 13:06
Produsele locale și mesele sănătoase sunt tot mai căutate de români.
Joi, 16 octombrie, a fost Ziua Mondială a Alimentației, prilej pentru o dezbatere națională cu privire la masa de prânz a românilor.
În cadrul conferinței organizate cu această ocazie au fost prezenți Dr. Univ. Silvia Gatscher de la Organizația Mondială a Sănătății, Silvia Dinică – Secretar de Stat al Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Radu Tănase, membru
Free fruit breakfast image, public domain beverage CC0 photo.
More:
View public domain image source here
Board Hora, Radu Savopol – Președinte Hora și Lelia Mancaș, director de marketing Edenred România.
Dincolo de importanța consumului produselor sănătoase, a fost abordat și subiectul risipei alimentare.
Silvia Gatscher de la Organizația Mondială a Sănătății a subliniat importanța eliminării acestui fenomen, mai ales în contextul sărăciei profunde cu care se confruntă mai multe zone ale lumii pe fondul războaielor și a conflictelor armate.
Pe parcursul evenimentului fost prezentate mai multe date relevante despre modul în care oamenii își cheltuie ticketele de masă. Conform statisticilor, aproape 9 din 10 restaurante colaborează cu producători locali și 8 din 10 restaurante observă o creștere a cererii de produse locale din partea clienților.
De asemenea, tot în cadrul conferinței s-a discutat și problema pauzelor de masă și a alimentației angajaților. Astfel, potrivit cifrelor, mai puțin de 10% dintre beneficiarii de tickete de masă le consumă cumpărându-și mâncare din cantine, restaurante sau produse locale din magazine.
De cele mai multe ori, angajații optează pentru produsele de patiserie, ele fiind mult mai des întâlnite în oraș și magazine. Mai multe detalii despre subiect în materialul audio de mai jos:
Autor: Rareș Vrăbieș