Angajații MAI intervin în continuare în zonele afectate de inundații!
Angajații Ministerului Afacerilor Interne intervin în continuare în localitățile din județele Vaslui și Galați, unde peste 5.000 gospodării sunt afectate de inundații, se arată într-un comunicat de presă.
Articol de bucurestifm, 15 septembrie 2024, 11:59
În localitatea Pechea, Galați, 11 persoane au refuzat evacuarea din zona inundată și se află în podurile locuințelor, fiind monitorizate de forțele de intervenție. Acestea au solicitat doar alimente și apă. De asemenea, o echipă de pirotehniști din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență a IGSU s-a deplasat către zona digului din localitatea Pechea, pentru evaluarea situației în scopul realizării unei breșe.
Potrivit situației centralizate, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 28 localități din 7 județe (Argeș, Bacău, Galați, Iași, Neamț, Timiș și Vaslui), unde s-a intervenit pentru salvarea a 320 persoane. De asemenea, au fost afectate parțial sau total peste 5.000 de gospodării și peste 15.000 persoane. Totodată, 4 persoane și-au pierdut viața în localitățile gălățene Perchea, Drăgușeni, Costache Negri și Corod, iar alte două persoane sunt date dispărute în localitățile Pechea și Costache Negri.
Circulația rutieră a fost afectată din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil pe 3 drumuri naționale (DN 25 și DN 24D – Galați, DN 26 – Vaslui) și pe 11 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 242H, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254 și DJ 255).
În județul Galați rămân închise 2 tronsoane de drumuri județene, respectiv DJ 251 Slobozia Conachi – Pechea și DJ 253 Cudalbi – Băleni.
De asemenea, în 5 localități din județul Vaslui (Docăneasa, Trestiana, Murgeni, Grivița și Zorleni), 46 de persoane au fost salvate de forțele de intervenție, iar 161 de gospodării au fost afectate de inundații.
Pentru gestionarea acestor efecte produse din cauza precipitațiilor abundente, la nivel național au fost implicați pompieri, polițiști, jandarmi, dar și autoritățile locale din zonele afectate.
MAI menționează că situația din teren este monitorizată și coordonată prin Departamentul pentru Situații de Urgență, care este în permanentă legătură cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.