A fost odată o țară în care stăpânea întunericul și frica. O țară locuită de oameni fără glas, o țară închisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci.
Pe 10 februarie 2016, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă, Alexandru Visinescu, este trimis în judecată și apoi condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 20 de ani de închisoare.
Cumințenia Pământului primește în sfârșit un preț.
Statul român ajunge la un acord cu actualii proprietari ai operei lui Constantin Brâncuși: 11 milioane de euro.
Statul poate contribui cu 5 milioane și cheamă cetățenii la o chetă publică pentru achiziționarea lucrării.
Este prima subscripție publică națională în 128 de ani, de când s-a înființat Ateneul Român.
Legea antifumat aduce România pe traiectoria civilizată a Uniunii Europene prin interzicerea fumatului în spațiile închise destinate publicului.
În același an, România primește o palmă grea de la organizatorii concursului Eurovision după ce este eliminată din cauza restanțelor acumulate în ultimii 9 ani de participare-16,5 milioane de euro.
Ovidiu Anton, castigătorul finalei selecției naționale a Eurovision cu piesa „Moment of Silence” nu poate participa.
Avem motive de mândrie după ce echipa feminină de handbal, CSM București, câștigă trofeul Ligii Campionilor Europeni la Budapesta, iar Horia Tecau și Florin Mergea medalia de argint la Jocurile Olimpice.
Sportul românesc se bucură de primul titlu de învingător obținut de Tibi Useriu în cadrul ultra-maratonului 6633 Arctic Ultra.
Stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria devine un magnet pentru turiștii români prin prețurile mici și serviciile all inclusive.
Pe 5 iunie au loc alegerile locale câștigate de PSD cu 37,58%, iar candidata PSD, Gabriela Firea este aleasă Primar General al Bucureștiului, fiind și prima femeie care ocupă această funcție.
În august, românii își plâng regina.
Au loc funeraliile, iar regina Ana este inmormantată în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.
Decembrie devine scena pe care Klaus Iohannis se luptă cu răbdarea alianței parlamentare, PSD-ALDE, în jocul desemnării prim-ministrului.
Prima propunere, în persoana lui Sevil Shaideh, este respinsă, dar o acceptă pe a doua.
Sorin Grindeanu devine premier.