Fructele cu coajă lemnoasă reduc riscul de boli cardiovasculare!
Articol de Adriana Baciu, 27 noiembrie 2017, 16:06
Persoanele care consumă în mod regulat fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nucile, au un risc mai mic de boli cardiovasculare, comparativ cu cele care le consumă rar.
Chiar și alunele au un efect benefic asupra arterelor și inimii, susțin autorii studiului menționat. Ei au analizat dosarele medicale, stilul de viață și obiceiurile alimentare a mai mult de 210.000 de angajați din serviciile de sănătate.
În decurs de mai mult de 20 de ani de cercetări, 14.136 de participanți au avut probleme cardiovasculare – 8.390 dintre aceștia au fost afectați de boli coronariene și alți 5.910 au suferit accidente vasculare cerebrale.
Cei care au consumat o porție de cel puțin 28 de grame de fructe cu coajă lemnoasă de cinci ori pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare și cu 20% mai mic de boli coronariene.
„Consumul de diferite fructe cu coajă lemnoasă de mai multe ori pe săptămână este benefic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare”, a remarcat șeful cercetării de la Universitatea Harvard din Massachusetts, însă a atras atenția asupra faptului că acestea conțin multe calorii.
Consumul regulat de fructe cu coajă lemnoasă este asociat cu reducerea bolilor de inimă, diabetului zaharat și hipertensiunii arteriale, susțin cercetătorii.
