Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 septembrie
Articol de , 4 septembrie 2017, 13:48 / actualizat: 5 septembrie 2017, 14:25
CINEMA
Evenimentele din Grădina cu filme a Creart continuă şi în luna septembrie. Astăzi, de la ora 20:30, este programată proiecţia dramei biografice şi romantice „The Theory of Everything / Teoria întregului” ce descrie relaţia dintre celebrul om de ştiinţă Stephen Hawking şi soţia sa, Jane, interpretaţi de Eddie Redmayne – ce a primit premiile Oscar, Globul de Aur şi BAFTA, pentru acest rol – şi Felicity Jones.
TEATRU
* La sala Mare a Naţionalului, de la ora 20:00 are loc o reprezentaţie cu comedia „Revizorul” de N.V. Gogol regizată de Horaţiu Mălăele, care interpretează rolul titular alături de: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Gheorghe Dănilă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi, Niculae Urs.
* Tot de la ora 20:00, la Godot Café-Teatru începe „De veghe în lanul de… ocară”, o comedie strong, 10 % amăruie, despre independenţă şi luptă, de şi cu Mişa Şerban şi Alex Unguru.
* La UNteatru, de la ora 20:00 Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter, Liviu Pintileasa şi Richard Bovnoczki interpretează cele patru personaje ale spectacolului „Un tramvai numit dorinţă”, bazat pe piesa de teatru a lui Tennessee Williams şi regizat de Andrei şi Andreea Grosu.
MUZICĂ
* Programul Festivalului Internaţional „George Enescu” de astăzi.
# La Ateneul Român, de la ora 17:00, începe concertul susţinut de London Philharmonic Players, având în program: Octetul pentru coarde în Mi bemol major op. 20 de F. Mendelssohn şi Octetul pentru instrumente de coarde în Do major op. 7 de G. Enescu.
# În Piaţa Festivalului:
– de la ora 19:30, 4 Strings Quartet interpretează Cvartetul Cvintelor de J. Haydn şi lucrarea „Crisantemi” de G. Puccini;
– de la ora 20:00, The Enescu Project cântă Octetul pentru patru viori, două viole şi două violoncele, Op. 20, de F. Mendelssohn;
– de la ora 21:00, Symphactory Orchestra susţine un concert dirijat de Bogdan Postolache şi având în program: Fandango de L. Boccherini, Anotimpurile de A. Vivaldi cu violonista Simina Croitoru ca solistă şi Simpla Simfonie compusă de B. Britten.
# La Sala Palatului, de la ora 20:00 începe concertul susţinut de Russian National Orchestra, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Mikhail Pletnev. În program: Poemul simfonic „Isis”, orchestrat de Pascal Bentoiu după schiţele compozitorului George Enescu; Simfonia a VI-a în mi bemol minor şi Concertul nr. 3 în Do major pentru pian şi orchestră – solist Nikolai Lugansky.
Pe toată durata acestui Festival, la Muzeul George Enescu, are loc expoziţia digitală „Enescu 360”, care permite vizitatorilor vizionarea, cu ajutorul realităţii virtuale, a muzeelor dedicate lui George Enescu din ţară.
* Grădina Floreasca, din bulevardul Mircea Eliade nr. 16, prezintă, de la ora 19.30, concertul Apus Acustic 18 susţinut de formaţia Bucharest Manouche Society.
DANS
De astăzi se desfăşoară Săptămâna Tangoului Argentinian, organizată de Asociaţia pentru Cultură şi Tango, cu sprijinul ArCuB, la Bucureşti Mall, unde puteţi participa la cursuri de iniţiere în tainele acestui dans. De mâine au loc şi câteva evenimente.
LANSARE
Epic Bar, din strada Colţei nr. 50, găzduieşte lansarea FF Theatre&Academy, organizată sub forma unui festival de o săptămână, în al cărui program azi au loc:
– de la ora 18:00, un workshop de actorie susţinut de Alex Vlad şi Florin Frăţilă;
– de la ora 20:30, spectacolul „Audiţia” susţinut de cursanţii FF Theatre Academy.