VIDEO: Tehnologie > Test & Review pentru Sound Blaster X7 si E-MU XM7!
Articol de Flavia Voinea, 8 august 2017, 06:57
Va spune ceva numele Sound Blaster? Daca ati avut un PC in anii ‘90 sigur stiti despre ce este vorba, pentru ca era cel mai ravnit produs pentru cei care puneau pret pe calitatea sunetului, iar o configuratie serioasa de calculator personal includea neaparat un Sound Blaster.
Laufer Bari, matinalistul de la Bucuresti FM, a facut o recenzie atat pentru gameri si audiofili, cat si pentru nostalgicii Creative Sound Blaster.
Pentru ca a fost posesor de Sound Blaster AWE 32, iar cele 2 dispozitive prezentate astazi vin de la Creative Technologies Ltd. si reprezinta noua generatie a celebrelor placi de sunet.
Asadar, avem unboxing, scurta prezentare si test pentru Sound Blaster X7 si E-MU XM7.
Sound Blaster X7 nu este doar o placa de sunet. Nu gresim daca spunem ca este o solutie audio completa pentru nevoile oricarui gamer sau audiofil.
Pentru ca este un dispozitiv DAC, adica este capabil sa converteasca semnalul digital in analogic, ceea ce inseamna ca poate face fericit orice audiofil, oricat de pretentios in ceea ce priveste calitatea sunetului.
X7 este si amplificator audio, de 600 Ohm chiar.
Atat de bine dotat la capitolul procesoare / convertoare audio ca ne-am intrebat cum de
au incaput atatea intr-o cutie atat de mica. Practic, suna bine. Foarte bine! 24-bit si 192kHz atat pe stereo cat si pe 5.1. Cu 127 dB!
Stie ASIO, deci latenta este cea mai mica, stie DOLBY, SB-Axx1, are CRYSTAL VOICE pentru voci clare, plus ca poti conecta orice dispozitiv, de la telefon pana la televizor ori consola de jocuri, prin Bluetooth sau NFC, lucreaza la fel de bine pe Windows sau OsX, asigurand de fiecare data un sunet de cea mai buna calitate. Iar software-ul din dotare iti da o multime de posibile experiente audio, daca-l conectezi prin USB la calculatorul tau.
XM7 sunt boxele pasive de la E-MU. Adica tot de la Creative.
Mici, aratoase si foarte bine construite. Durabile.
Adica le poti pune pe birou, in studio sau in sufragerie fara probleme.
Si le poti conecta la X7, de exemplu, si gata, ti-ai asigurat cea mai buna experienta audio, indiferent ca asculti muzica sau te joci pe consola ta.
Sunet de inalta definitie, clar, fara distorsiuni sau intreruperi, ce mai! Pentru ca in spatele difuzorului de 5” avem o tehnologie foarte avansata rezultata din experienta de aproape 40 de ani a unor producatori care de-a lungul vremii au incantat utilizatori cu tehnologiile dezvoltate.
Asadar, avem un prim review cu 2 dispozitive de exceptie. Le-am scos din cutii, le-am pus la lucru in tandem, pentru ca fac o echipa grozava, si… le-am testat.
Ca sa facem un unboxing si un test, la modul cel mai firesc!
Comentariile si sugestiile sunt binevenite, asa ca nu va sfiiti! Spuneti-ne ce stiti sau ce va doriti pe viitor sa luam in “vizor”.