VIDEO: Aryanna Karen, designer rochii de mireasă – „Recent am fost la un târg pentru profesioniști din domeniul rochiilor de mireasă la Milano. Chiar comentam faptul că acolo am văzut rochii negre, rochii cu imprimeuri florale, însă în România nici vorbă de așa ceva.”

În spatele alegerii rochiei de mireasă este o adevărată artă! Fiecare corp este diferit și de asta nu este ușor să găsești o rochie care să se potrivească perfect. Mai multe detalii am primit în matinalul București FM. Aryanna Karen, deținătoarea titlului de cel mai bun designer român de rochii de mireasă, a fost cu noi pe frecvență.

Aryanna Karen are o istorie bogată în industria rochiilor de mireasă: „Am fost întotdeauna în acest domeniu, m-am apucat de pe la 21 de ani, când eram studentă. Prima rochie creată a fost cu fluturi albaștri. Nu era o rochie din cele mai prețioase materiale pentru că eram foarte, foarte la început și aveam bani pentru fix opt rochii. Atunci am avut și prima mea colecție. Trebuia să fac ceva ce nu s-a mai văzut și într-un context în care se găseau foarte puține modele.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

„Cred că acea colecție a avut succes pentru că mi-am dorit atât de mult ca visul acesta să devină realitate, încât mi-am pus tot sufletul acolo și încetul cu încetul, lucrurile s-au legat.”

Orice se poate reinterpreta: „Am venit cu acea noutate și în zilele noastre am păstrat această idee de fluturi. Încă realizez rochii care au și fluturi inserați, dar acum sunt fluturi tăiați digital, sunt fluturi din satin, de mătase sau din materiale cu glitter, cu totul altceva.”

Cel mai important este ca atunci când alegi o rochie de mireasă să te simți TU!

„În primul rând, le sfătuiesc pe viitoarele mirese să fie atente în interiorul lor. Știu că este un sfat un pic atipic, dar fiind o decizie atât de importantă în evoluția unei femei, este important să ne ascultăm sufletul, vocea interioară și mai puțin sfaturile celor din jur.”

„Rochia de mireasă ar trebui să fie un mix între ceea ce erai în copilărie, ce ești acum și care ar fi versiunea ta ideală.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

„Legat de model, este bine să ai așa, în linii mari, niște preferințe. De exemplu, să știi că vrei sigur o rochie ușoară sau o rochie cu aplicații din cristale și nu din dantelă. Deci, în linii mari să știi, dar să fii deschisă în a proba.”

Se schimbă culoarea clasică a rochiei de mireasă? Aryanna ne-a spus: „Cu rochia de mireasă ne-am obișnuit să fie albă sau să aibă nuanțe apropiate, acum există și rochii care ies din contextul acesta. Pe piața internațională există și cu siguranță sunt mirese care optează pentru tot felul de combinații.”

„Recent am fost la un târg pentru profesioniști din domeniul rochiilor de mireasă la Milano. Chiar comentam faptul că acolo am văzut rochii negre, rochii cu imprimeuri florale, însă în România nici vorbă de așa ceva.”

„Noi suntem un popor conservator și chiar dacă în viața de zi cu zi poate ești o tipă mai dark, mai pe punk, pe metal, pentru ziua nunții, rochia trebuie să fie clasică neapărat. Noi ne ghidăm după niște valori tradiționale și asta nu este neapărat ceva rău. Într-un fel este bine pentru că ne diferențiază de alte influențe.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

Trebuie să știi de la început în ce pantofi te vei schimba la petrecerea din noaptea nunții: „Noi realizăm rochia astfel încât să vină bine pe pantofii aceia de biserică și de poze de 12 centimetri. Dacă te schimbi în opincuțe, automat îți va fi mai incomod pentru că te vei împiedica în ea și atunci va fi un cerc vicios.”

„Avem de ales: fie o singură pereche comodă și facem rochia din start să vină bine pe 7 centimetri sau pe cât au pantofii aceia comozi, fie varianta numărul doi: pantofi de schimb, dar pantofi de schimb cu platformă sau snickersi înalți.”

Hai cu play la videoclipul de mai sus pentru a afla cele mai importante informații în materie de rochii de mireasă pentru a știi ce ai de făcut atât pentru tine, cât și pentru prietenele tale!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.