Iridex anunta ca groapa de gunoi de la Chiajna nu ii pune in pericol pe bucuresteni!

Compania Iridex, operatorul depozitului de deșeuri municipale de la Chiajna – Rudeni, a trimis catre BucurestiFM un drept la replica adresat afirmatiilor primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, cel care anuntase ca nu este constituit un fond pentru închiderea și gestiunea post-inchidere a acestei gropi de gunoi:

Referitor la articolul sus-menționat, solicităm dreptul la replica și rectificarea informațiilor eronate emise de dl. Primar Tudorache, afirmații false pe care le respingem categoric.

Dorim să aducem la cunoștința tuturor faptul că IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT a constituit fondul necesar închiderii depozitului, dovadă fiind chiar celulele 1-5 ale depozitului care au fost deja închise definitiv. În acest moment, o suprafață de cca. 160000 mp, adică mai mult de 75% din suprafața depozitului, este închisă definitiv.

Pentru compartimentele 6-7, exploatate în prezent, este constituit fondul de închidere proporțional cu volumul ocupat de deșeuri în deplină concordanță cu prevederile legale în vigoare.

Dovezile privind constituirea fondului de închidere a depozitului au fost înaintate autorităților competente de protecție a mediului și au fost aduse la cunoștință reprezentanților primăriei Sector 1 (!), membri în comisia de autorizare din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului București.

În ceea ce privește fondurile pentru monitorizarea post-închidere a depozitului (eronat denumită „gestiunea post-închidere”), monitorizare care se întinde pe o perioadă de minim 30 de ani conform legislației, informăm publicul că aceste fonduri vor fi puse la dispoziție de către Primăria Municipiului București, așa cum este clar stipulat în cadrul contractului încheiat între societatea noastră și PMB, în anul 1999.

Domnul primar Tudorache este informat si asupra acestui aspect, având la dispoziție acest contract, cu toate clauzele sale.

In ce priveste exploatarea in conditii de totala protectie a mediului, pentru depozitul inchis, pentru perioada de post -monitorizare de minim 30 ani, sunt asigurate toate conditiile tehnice si facilitatile pentru o functionare performanta, in cadru legal.

Dreptul la replica expus de catre compania Iridex vine ca urmare a acuzatiilor facute de catre primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, cel care s-a declarat îngrijorat pentru viitorul locuitorilor Sectorului 1 din cauza gropii de gunoi de la Chiajna – Rudeni (citeste AICI intregul articol)!

3 COMENTARII

  1. Serios? Si mirosul persistent de hidrogen sulfurat care nu ne permite să respirăm, ochii care ne ustură și ne dor de câte ori vine un val de duhoare dinspre groapă?!
    Niște mincinoși care își asigură buzunarele, iar noi suntem pe la ușile cabinetelor…

  2. Astia sunt toti mana’n mana. Nu imi spuneti mie ca primarul nu are puterea sa inchida aceasta fabrica de otrava. Rusine primariei ca lasa sa functioneze aceasta companie care din lacomie valorifica acel biogaz si ne otraveste copiii. Noi ne ducem dimineata copiii la gradinita in miros de hidrogen sulfurat. Dormim si noapte ne intra pe geam acest gaz. Si locuim la kilometri buni de groapa. Cine stie care sunt efectele pe termen lung? Ce tara de 2 lei si otraveste propria populatie? Terminati odata cu productia de biogaz, furati din alta parte. Ce, de la asigurarile de sanatate nu se mai poate? Sigur gasiti voi o cale

Lasă un răspuns