DGPMB: Firma de catering şi grădiniţa unde mai mulţi copii au făcut toxiinfecţie alimentară, închise de autorităţi
Articol de arionmihaela, 25 iunie 2025, 10:45
Autorităţile au închis firma de catering şi grădiniţa unde mai mulţi copii şi un adult au acuzat stări de rău după ce au consumat alimente alterate, marţi.
‘La faţa locului s-au prezentat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, reprezentanţi din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţiei de Sănătate Publică, care au constatat faptul că produsele alimentare servite la masa de prânz minorilor au fost alocate în regim catering, de la o societate comercială. În urma controlului economic şi igienico-sanitar efectuat la grădiniţa în cauză, precum şi la societatea respectivă, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 117.000 de lei şi a fost luată măsura închiderii grădiniţei şi societăţii respective, pe o durată de până la 6 luni’, informează un comunicat al DGPMB.
La punctul de lucru al firmei care a livrat produsele alimentare au fost identificate şi ridicate 45 de kg de carne şi peşte, depozitate necorespunzător, improprie consumului general.
Marţi, poliţişti din cadrul DGPMB – Secţia 8 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 16:30, prin apel 112, cu privire la faptul că în incinta unei grădiniţe din Sectorul 2 mai mulţi copii acuză stări de rău.
‘Din investigaţiile efectuate de către poliţiştii care s-au deplasat cu operativitate la faţa locului s-a stabilit faptul că, în jurul orei 13:00, copiii au servit masa de prânz, mâncarea fiind livrată de către reprezentanţii unui restaurant situat în proximitatea unităţii de învăţământ, existând un contract de prestări servicii în acest sens’, arată sursa citată.
De asemenea, la adresă s-au prezentat echipaje din cadrul SMURD, care au acordat primul ajutor, mai multe persoane fiind transportate la şase unităţi medicale, pentru investigaţii suplimentare.
Ulterior, 13 copii, cu vârsta medie de 4 ani, precum şi un cadru didactic, cărora li s-a stabilit ca diagnostic preliminar ‘toxiinfecţie alimentară în observaţie’, au rămas sub observaţie până la momentul stabilizării.
Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare de produse alterate.