ANPC a închis temporar o unitate de procesare a cărnii din Bragadiru
Articol de Mircea Apostolescu, 20 mai 2025, 14:18
Ieri, comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov, sub conducerea președintelui ANPC, Cristian Popescu Piedone, au descins la un producător de carne de pui pentru shaorma din Bragadiru, care livra marfă către clienți din București.
Comisarii au găsit peste o tonă și jumătate de carne de pui pentru shaorma – pulpe și aripi, expirată din luna februarie și depozitată în condiții improprii.
Marfa, în valoare de peste 20 de mii de lei a fost indisponibilizată de către comisarii ANPC, urmând să fie distrusă de către Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Producătorului de carne de pui pentru shaorma i-au fost aplicate trei amenzi contravenționale, în valoare de 50.000 de lei. În plus, a fost dispusă măsura opririi temporare a funcționării de până la 6 luni.
În ceea ce priveşte condiţiile de depozitare, s-au regăsit pereţi şi paviment deteriorate şi agregate frigorifice neigienizate. Totodată, în camera frig în care erau păstrate produsele alimentare se formase gheţar din cauza funcţionării defectuoase a agregatului frigorific.
Toate spaţiile erau insalubre, nefiind igienizate în mod corespunzător, fiind depistate şi insecte decedate în unele utilaje. Lădiţele de transport erau, de asemenea, neigienizate, precizează ANPC.