Kupi Khop, cafeaua „cu susul în jos”, care se poate bea doar cu paiul!
Articol de dianamatei, 3 octombrie 2022, 11:53
In Indonezia, Kupi Khop este un tip unic de cafea care se bea cu paiul, într-un pahar răsturnat pe o farfurie de sticlă.
Kupi Khop este mult mai mult decât marketing. Preparatul a intrat oficial în Patrimoniul Cultural Imaterial al regiunii Aceh, având o istorie de câteva secole.
Pescarii din Aceh care au venit cu această metodă neobișnuită de servire.
Băutul cafelei în timpul pescuitului nu era tocmai simplă într-o vreme în care termosul încă nu exista.
Trebuia să lași ceașca și să verifici undițele sau să încerci să aduci un pește la mal, ceea ce însemna că adesea cafeaua se răcea înainte de a fi consumată.
Dar dacă o țineai acoperită, aceasta rămânea caldă mai mult timp, ca să nu mai vorbim de faptul că era ferită de praf, insecte și alte impurități.