Sushi afectează tenul!
Articol de Adriana Baciu, 6 octombrie 2017, 13:03 / actualizat: 6 octombrie 2017, 14:55
Experţii au ajuns la concluzia că preparatele sushi, fiind servite cu orez acrit şi combinate cu alte ingrediente, au un efect negativ asupra tenului.
Ingredientul principal este orezul combinat cu diferite alimente, crude sau gătite, mai ales
cu peştele crud, fiind unul dintre preparatele regăsite în bucătăria japoneză şi adoptat de alte popoare.
Dr. Harold Lancer, un celebru dermatolog şi cosmetician, ne avertizează că de fapt combinaţia de sushi cu sos de soia nu este sănătoasă pentru tenul nostru. Majoritatea consumatorilor de sushi consideră că acest preparat are un conţinut bogat de vitamine şi de acizi graşi nesaturaţi omega.
“Orezul alb este un aliment cu un conţinut glicemic mare, ceea ce nu îl încadrează la alimentele dietetice”, explică Dr. Lancer. De asemenea, el ne avertizează că atât sarea, cât şi orezul ne absoarbe apa din organism, deshidratând pielea.
Dermatologul recomandă consumul de somon, indiferent de modul de preparare. Dacă nu dorim să renunţăm la orez, atunci trebuie să optăm pentru orezul brun, care nu este
tratat termic şi conţine mai multe substanţe hrănitoare pentru organism.
Dr. Lancer a mai precizat că este de preferat să consumăm legume pe post de garnitură, care sunt o sursă inepuizabilă de vitamine în special pentru ten.

