Sector 3: „Cinema în aer liber” și „Stagiunea muzicală estivală”, în plină desfășurare
Articol de Marga Tudor, 14 august 2024, 17:07
„Odiseea” înfățișează un capitol din viața căpitanului Jean-Jacques Cousteau, perioada cuprinsă între 1949 și 1979. Fără a fi un documentar, filmul este la fel de fascinant vizual şi narativ ca o incursiune Discovery în universul subacvatic. Regizorul Jérôme Salle îi face comandantului navei Calypso un portret complex, cu lumini și umbre, calități și defecte: îl prezintă atât ca explorator și cercetător, cât şi ca soț, tată și om de marketing.
„Frunze căzătoare” spune povestea Ansei și a lui Holappa (ea și el), doi oameni singuratici, care se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki. Ansa își petrece viața monotonă într-o casă în care singurul element de high-tech e radioul optzecist ce livrează non-stop știri despre războiul din Ucraina. Haloppa își stinge depresia în alcool. Cei doi încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul spre fericire trece prin tot felul de probe: numere de telefon pierdute, adrese și nume necunoscute. Soarta potrivnică îi pune în contexte când amuzante, când tandre, pregătindu-le un final în același ton.
Filmul „Club zero” aduce în fața publicului, cu ajutorul comediei negre, teme importante, precum consumerismul, mâncatul conștient, manipularea și consecințele legăturilor familiale precare. Domnișoara Novak se alătură personalului unui internat pentru a preda un curs de alimentație conștientă. Ea susține că a mânca mai puțin este sănătos. Ceilalți profesori observă cu întârziere ce se întâmplă, iar până încep să se prindă părinții, Club Zero, clubul exclusivist al celor ce mănâncă aproape nimic, este deja o realitate.
„Cartea cu soluții” este un film plin de (auto)ironie despre procesul creativ și capcanele sale. Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin captivi ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.
„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 până în data de 8 septembrie pe Insula Artelor din parcul Titan.
Concertele „Stagiunii muzicale estivale” pentru weekend-ul 16-18 august
În weekend-ul 16-18 august, ne putem deconecta și în parcul Alexandru Ioan Cuza la concertele susținute în cadrul „Stagiunii muzicale estivale”.
Programul concertelor:
• Vineri, 16 august (între orele 20.00-21.00): Alina Manole Trio;
• Sâmbătă, 17 august (între orele 20.00-21.00): White Mahala;
• Duminică, 18 august (între orele 20.00-21.00): Fanfara Angely`s, dirijor Marius Firca
Concertele au loc la foișorul de piatră din capătul aleii principale a parcului Alexandru Ioan Cuza (acces: bd. Liviu Rebreanu/ intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății). Accesul publicului la eveniment este liber.
„Stagiunea muzicală estivală” a ajuns la ediția cu numărul 19 și este organizată și în acest an de Primăria Sectorului 3 în perioada 19 iulie – 8 septembrie.
Accesul publicului la „Cinema în aer liber” și „Stagiunea muzicală estivală” este liber.