5.000 de alergători sunt așteptați la Bucharest10K GRAND PRIX!
Sâmbătă, 29 iunie, capitala va găzdui cea de-a doua ediție a singurului eveniment de alergare din România (și unul dintre puținele din Europa) care se desfășoară la apus. Evenimentul reunește două curse de alegare competitive, de 5 km și 10 km. Startul pentru 5 km se va da la 19.00, urmând ca la 21.00 să aibă loc startul pentru 10 km. Alex Corneschi, cel mai rapid maratonist român, a ajuns cat ai clipi în matinalul București FM.
De ce la apus?: „Este mult mai interesant. Toate competițiile se întâmplă dimineață și este aceeași rutină: te trezești, poate îți bei cafeaua și te duci la linia de start. Așa pe seară este diferit și cred că avem nevoie de acest gen de evenimente să ieșim puțin din obișnuință și să vedem cum reacționează organismul la alergarea pe seară.”
„Este un festival în mișcare, nu este doar alergare. Piața Constituției va fi animată. Sâmbătă vor fi bine primiți și cei care vin la susținere. Acest eveniment este dedicat întregii familii, nu doar sportivilor, așa că îi așteptăm pe toți. Va fi mâncare și un concert, pe lângă alergarea de 5km și respectiv 10km.”
Weekendul acesta vremea pare să țină cu participanții. „Anul trecut a fost și o ploaie de vară în adevăratul sens al cuvântului. Recunosc că eu nu m-am bucurat de ploaie în alergare pentru că am terminat destul de repede, dar dacă știam că vine ploaia, făceam cumva să o prind.”
Maratonistul este determinat să termine competiția pe primul loc. „Eu vreau să câștig și sunt sigur că nu sunt singurul care își dorește asta. Recunosc că vin după o perioadă destul de încărcată competițional și pot spune că sunt oarecum în concediu. Nu sunt în cea mai bună formă fizică, mai ales când vine vorba de o distanță mai scurtă.”
Totuși, toți cei înscriși au de câstigat: „Oamenii care se înscriu primesc diverse produse de la sponsori și cel mai important medalia de finish atunci când termină cursa, indiferent de locul pe care se clasează.”
„Alergarea este un sport individual și nu ar trebui să te compari cu absolut nimeni. Dacă astăzi ai alergat într-o oră un anumit număr de kilometri și vrei un progres, anul viitor încearcă să te autodepășești.”
După alergare trebuie să ai grijă cum te recuperezi: „Dacă alergi cu un puls de 180 de bătăi pe minut timp de jumătate de oră, este cumva dăunător ca organismul să revină la bătăile normale foarte rapid. Eu am avut și 34 de bătăi pe minut în repaus, vorbind de orizontală, și undeva la 50 de bătăi pe minut, stând în picioare.”
„Este normal ca inima să pulseze mai rar pentru cineva care face activitatea asta la nivel profesionist pentru că inima mea este de trei ori mai mare decât o inimă normală. Acest aspect o face să pompeze mult mai rar, pentru că nu are nevoie corpul meu de mai mult de atât.”
Hai cu un play la videoclipul de mai sus si succes la alergare! Nu pierde înscrierea la Bucharest10K GRAND PRIX!