„Autismul poate fi învins”, ar fi replica pe care Mihaela Rizea și Andreia Wessel ar spune-o. „Women’s Tennis Charity Tour” se pregătește de a șasea ediție și schimbă prin sport vieți
Donațiile se pot oferi, dacă accesați link-ul de mai jos:
Articol de mariosoare, 19 aprilie 2024, 17:23
Evenimente fundraising – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine
Pentru ce să donați? Un turneu caritabil de tenis care se organizează în luna mai a acestui an, la București. „Women’s Tennis Charity Tour va avea loc pe data de 18 mai, la un centru cu arene de tenis din Capitală, iar competiția se adresează în exclusivitate femeilor. Întrecerea se desfășoară pentru un scop clar stabilit de dinainte: strângerea de fonduri pentru copiii cu autism, aflați în situații speciale, care vor proveni de pe urma meciurilor disputate într-o singură zi.
În emisiunea cu tematică sportivă de pe 98,3 FM, „În Comunitate”, realizată de Răzvan Ursuleanu și Mario Soare, au fost invitate în fața microfonului atât organizatorul evenimentului, specializat în ocazii de genul, Mihaela Rizea, cât și psihologul clinician bazat pe secțiunea cognitiv-comportamentală, Andreia Wessel. Această competiție ajunge anul acesta la cea de-a șasea ediție găzduită, iar anul trecut, după terminarea sa, suma totală de bani adunată a fost de peste 100.000 de lei.
Toate aceste donații se duc către o asociație din România care alocă fondurile spre părinții cu copii ce suferă de asemenea tulburări psihice și care au nevoie să recurgă la tratamentele specifice, ce au devenit tot mai costisitoare. În timpul emisiunii, Mihaela Rizea a subliniat, printre altele, ce reprezintă obiectele pe care le-a adus în studio, mai exact, un trofeu de sticlă pe care erau scrise numele câștigătoarelor de până acum ale turneului, dar și o lingură cu totul și cu totul specială:
„Este o linguriță de argint, gravată cu numele turneului și cu sintagma noastră Ready.Play., pe care o dăruim câștigătoarei noastre care are onoarea să o țină un an de zile acasă ca amintire. A fost ideea Evei, care a câștigat-o în primul an să o dea din mână în mână.
Are legătură și cu numele trofeului, Amos Oz, este regretatul mare scriitor israelian, care, printre scrierile sale, spune că o linguriță poate face diferența, dacă este acompaniată de alte lingurițe. Și aici mă refer la oameni”, a transmis Mihaela Rizea, printre alte cuvinte.
Dinspre Andreia Wessel, psihologul clinician pasionat de tenis, turneul acesta a reprezentat și reprezintă în continuare o ocazie plăcută de a face ceea ce își dorește, să joace acest sport. Câștigătoare în trecut a competiției, cealaltă invitată a acestei ediții de „În Comunitate”, a transmis ce înseamnă pentru ea întrecerea și cum își schimbă abordarea atunci când realizează că joacă pentru cazuri aparte:
„Turneul a fost foarte drăguț, exact cum povestea și Mihaela. Eu am mai jucat în turnee de amatori, dar în care meciurile se desfășoară normal, așa cum știm. Cu seturi și cu tot tacâmul. Chiar voiam să spun, regulamentul și modul de organizare sunt patentate de Mihaela și sunt foarte drăguțe, pentru că există rotația aceasta după patru game-uri și ai ocazia să fii pe teren cu toate participantele, ori în echipă ori nu. Asta face ca evenimentul să fie plăcut și social. Ceea ce ne și propunem.
Categoric că se schimbă ceva (n.r. abordarea când joacă pentru copii cu autism), pentru că eu am trăit așa ceva. Mihaela este foarte ocupată și poate nu își dă la fel de bine seama. Este foarte frumos și mie îmi place să transmit acest mesaj și prin fundraising, încercând ca mesajul să crească vizibilitatea. Mi se pare important ca lumea să știe și să afle că există copii care au nevoie de sprijinul celorlalți. Este esențială această finanțare, dar și terapia. Ai nevoie să te legi de ceva”, a spus psihoterapeutul cognitiv-comportamental.
Cele două invitate au vorbit și despre conjunctura prin care au reușit să se cunoască, dar și despre statisticile meciurilor directe dintre ele. De asemenea, atât Mihaela Rizea, cât și Andreia Wessel au precizat care sunt condițiile legate de nivelul jocului fiecărei participante pentru a putea lua startul la acest turneu:
„Ne-am cunoscut cu mulți ani în urmă în legătură cu cauza pe care o susținem, prin asociația Învingem autismul pentru care organizăm turneul și pentru care milităm. Jucăm împreună tenis de șapte-opt ani. Ne-am descoperit la un moment dat, dar Mihaela câștigă, normal. Dacă la început a fost mai greu, acum am mai balansat puțin lucrurile.
Nivelul trebuie să fie măcar mai sus puțin decât cel de începător. Bineînțeles, nu profesioniști, dar ne dorim un nivel cât mai ridicat. Nu trebuie doar să știe să returneze peste fileu, pentru că, de obicei, fetele nu servesc foarte puternic. Să returneze nu ar fi prima condiție, ci să poată să alerge, să știe loviturile. Asta este important”, au subliniat ambele invitate pentru București FM.
Mihaela Rizea, pe parcursul emisiunii, a scos în evidență și procedura specifică obținerii donațiilor din partea doritorilor. În plus, aceasta a răspuns întrebării legate de consistența fondurilor primite, subliniind impactul de anul trecut și creșterea treptată:
„Noi suntem 16 jucătoare și cât mai multe dintre noi ne-am creat niște pagini prin care să devenim fundraiseri pentru o lună, înainte de turneu și am folosit site-ul Galantom, un site care se ocupă cu acest lucru. Ei ne fac niște pagini pe care le distribuim separat, după aceea. Fiecare devine fundraiser individual. Cea mai importantă schimbare este pentru asociația aceasta, care după primul sau al doilea an, ne-au spus că turneul reprezintă enorm pentru ei. Acest lucru mi-a dat mai multă energie și am înțeles nevoile fiecărei asociații în parte.
Sumele strânse au fost anual mai mari. Anul trecut am avut parte de niște sponsori importanți, care au crescut suma strânsă cu ajutorul acestui turneu la peste 100.000 de lei, ceea ce pentru un eveniment restrâns, este important. Mai ales pentru un ONG, care nu are de unde foarte mult. Terapia costă tot mai mult”, a adăugat Mihaela Rizea.
În debutul emisiunii, o fostă jucătoare profesionistă de tenis din Letonia, Agnese Gustamane, a ținut să transmită câteva vorbe referitoare la acest turneu și valoarea unui asemenea tip de eveniment. Fosta tenismenă care a atins și locul 155 în lume la un moment dat, în cariera sa, a felicitat organizatorii și a punctat că România este pe placul său:
„Eu sunt antrenoare de tenis. Am fost jucătoare profesionistă și am făcut parte din circuitul feminin prin anii 90 și am fost onorată să îmi reprezint țara din care provin, Letonia, la Jocurile Olimpice din Barcelona, în anul 1992. Trăiesc în România din anul 2019 și este o experiență grozavă pentru mine, dar și pentru toată familia mea. Am fost foarte entuziasmată să o întâlnesc pe Mihaela, care organizează acest turneu caritabil pentru copii care au nevoie de sprijin.
Cu toate acestea, sunt foarte impresionată de energia și contribuția pe care oamenii din România o acordă evenimentelor de caritate. Cu siguranță, este important să aduni fonduri, dar uneori este vorba despre angajamentul și implicarea oamenilor, care pot produce o mare diferență. Iar, România are multă pasiune, exact cum are și Mihaela. Oamenii de aici pot face diferența”, a declarat letonianca care a atins succesul și la dublu, de-a lungul timpului.
Evenimente fundraising – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine
Mai sus, încă o dată link-ul care vă redirecționează spre a dona pentru turneul caritabil de tenis.