Dacă tot a fost “Ora Pământului”, în Generația Z am avut-o invitată pe Hanny Bratu, Director de Marketing și Fundraising la World Wide Fund for Nature și Specialist de Marketing, pentru a ne povesti câte ceva despre acest eveniment și despre ce înseamnă WWF România.
Cu toții am auzit măcar odată de Ora Pământului, un eveniment dedicat planetei noastre, dar poate nu știm chiar atât de multe despre el pe cât ar trebui. În cel mai recent episod din Generația Z, Hanny Bratu ne-a explicat în detaliu despre ce vorbim mai exact când ne referim la acest eveniment și ce am putea face cât timp lumina este stinsă.
“Când vine vorba de acțiune, mediul nu este atât de prioritar în România”
Atunci când am întrebat-o pe Hanny care este cea mai mare provocare a jobului pe care îl are, ea ne-a spus că cel mai greu este să convingă oamenii să susțină mediul, să doneze către astfel de cauze legate de mediul înconjurător și să se implice în tot felul de activități în acest scop. Totodată, Hanny ne-a mărturisit că oamenii sunt destul de receptivi la prima vedere, când vine vorba de discuții pe această temă, “Oamenii sunt deschiși, nimeni nu te contrazice”. Însă, când se aduce în discuție acțiunea în sine, a face ceva propriu-zis pentru a proteja natura din România, “mediul nu este atât de prioritar”. Din cauză că în țara noastră natura încă persistă și oamenii o văd, ei tind să creadă că nu este nimic în neregulă cu ea și deci, nu acționează.
“Generația Z e foarte implicată și conștientă de faptul că ei vor moșteni o planetă cu probleme”
Pentru că emisiunea se numește Generația Z era imposibil să nu o întrebăm pe invitata noastră și ce părere are despre gradul de implicare pe care cei din generația noastră îl au față de acest subiect, protejarea mediului înconjurător și bineînțeles, al planetei. Astfel, am descoperit că noi, cei din Generația Z stăm foarte bine la capitolul acesta. Hanny ne-a spus că din ce a observat de-a lungul timpului, tinerii “sunt mai responsabili, pentru început, cu atitudinea, se uită la ingredientele din produse și au început să prefere să facă un fashion mai sustenabil.” Cu alte cuvinte, tinerii sunt pe drumul cel bun în legătură cu acest subiect, iar cu un gram mai mare de încredere am putea acționa și la o scară mai largă.
“Ce încercăm noi este să spunem povești, să facem storytelling în așa fel încât oamenii să înțeleagă ce înseamnă nature positive”
Am aflat despre Hanny Bratu că promovează acest concept de “nature positive” și eram curioși să știm ce înseamnă mai exact asta pentru ea și cum poate să își folosească experiența în Marketing pentru a face această idee mai vizibilă. “Mediul natural are puterea de a se reface”, a menționat Hanny, iar ceea ce putem face noi,
locuitori ai acestei planete înconjurată de natură este să lăsăm puterea de refacere să se manifeste și să îi creăm un spațiu propice pentru a se putea desfășura la capacitatea ei maximă. Asta este chiar definiția acestui concept de “nature positive” sau “nature plus”, natura pe plus cum o mai numește Hanny. Experiența ei în Marketing o ajută să “despartă acest concept în povești” pentru a fi pe înțelesul tuturor și pentru a atrage cât mai mulți oameni să acționeze într-un fel sau altul.
Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii, iar pe TikTok te așteptăm pentru sesiunea noastră pe Speed Questions.
Pe noi ne poți auzi vineri, de la ora 21:00, pe București FM, în Generația Z.