Am povestit duminica trecută, în Lifestyle, alături de Mari-Fecioru-Ivan, manager Terra Salin București, despre beneficiile salinei urbane, imunitatea naturală, despre o nouă locație cu sare în care cei mici au parte de distracție și imunitate în același timp, ateliere organizate, spațiu de joacă, dar și cât, cum și de la ce vârstă poate merge un copil la terapia cu sare.
„O bucurie mare că am deschis o nouă locație la Podul Grant, un proiect ambițios, un proiect în care am folosit tehnologie de top și am îmbinat practic puterea sării cu un sistem de ventilație foarte performant, astfel încât să avem un mediu sigur și eficient pentru cei care ne vizitează”, ne-a comunicat Mari Fecioru-Ivan.
Pentru că există anumite supoziții și reticențe pentru care oamenii evită salinele urbane de teama îmbolnăvirii, al schimbului de microbi, am vrut să identificăm aspectele la care trebuie să fim foarte atenți în momentul în care frecventăm o salină urbană.
„Sunt foarte importante două aspecte: salinitatea să fie foarte ridicată ca să nu se poată contamina și sistemul de ventilație să fie foarte performant. Salinitatea se menține de către halogenerator, pulberea aceea de sare care se vede în încăperi. Este sarea pe care noi o măcinăm și care timp de 45 minute ne curăță tot aparatul respirator.”
Terapia cu sare este un tratament care funcționează pe termen mediu și lung, care ne ajută să creștem imunitatea progresiv, urmând anumite protocoale.
„Primul este protocolul de imunitate, o săptămână, zi de zi, acesta se face în mod normal de două ori pe an. Ulterior, când se intră în sezonul rece, final de august – septembrie repetăm pentru a pregăti puțin organismul, la ieșirea din sezonul rece și undeva prin martie, aprilie când încercam din nou să-i dăm o doză de imunitate, dar la nevoie.”
Vârsta de la care invitata noastră a recomandat terapia cu sare este de un an, deși evidențiază că sarea nu este contraindicată nici la vârste mici.
„Contraindicația de 3 ani, pentru că și aceasta este o întrebare frecventă, este pentru salina de adâncime. Acolo se coboară în subteran, este o presiune atmosferică, este peșteră, mediul este umed. În salina urbană, mediul este complet uscat, n-avem umiditate. Sarea este clorură de sodiu, fără iod, fără alți antiaglomeranți.”, a declarat managerul Terra Salin București.
Despre durata ședințelor, protocolul de imunitate și întreținere, dar și distracțiile de care cei mici au parte în cadrul întâlnirilor la salină, poți afla ascultând interviul complet.
Autor: Elena Zagaican