VIDEO: Uleiurile esențiale și animalele
Românii sunt mari iubitori de animale de companie, în special câini și pisici; asta arată și cea mai recentă statistică la nivelul Uniunii Europene, conform căreia suntem pe locul cinci printre țările lumii, cu un animal de companie la două persoane.
Articol de Ioana Brusten, 19 septembrie 2022, 15:29
Le iubim, le îngrijim, le și tratăm atunci când au nevoie, căci sunt membrii ai familiei cu drepturi depline. Iar dacă vorbim despre tratamente, există și metode alternative care pot ajuta! Chiar dacă pare ciudat la prima vedere, uleiurile esențiale folosite adecvat susțin organismul lor, le aduc relaxare și îi pot însănătoși pe diverse planuri.
Uleiurile esențiale trebuie să fie de grad terapeutic și pot fi de folos în diverse situații: de exemplu, în cazul câinilor care se sperie de zgomote puternice, precum artificiile, petardele. De ce funcționează aceste tratamente la animale? Aria din creier responsabilă de miros este de 30 – 40 de ori mai mare decât la oameni și au în jur de 300 de milioane de receptori olfactivi la nivelul nasului spre deosebire de 5-6 milioane, cât au oamenii. Mai mult, câinii pot mirosi 3D: pot localiza în spațiu și timp sursa mirosului!
Cum se administrează aceste tratamente cu uleiuri esențiale, în ce situații anume, există și contraindicații?
Aflați din dialogul Ioanei Brușten cu Aura Mihaela Irava, medic veterinar și terapeut holistic, la Întâlniri Capitale.