Punct de prim-ajutor al Primăriei Sectorului 1 pe Magheru!
Primăria Sectorului 1 a deschis astăzi, pe Bulevardul Magheru, chiar lângă Cinematograful „Patria”, un punct de lucru al Centrului de Servicii Medicale „Caraiman”.
Articol de Mircea Apostolescu, 25 iunie 2019, 12:51
În cadrul acestui punct de prim-ajutor, cetățenii Sectorului 1 dar și toți cei care se află în trecere prin zona centrală, pot beneficia de măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei.
Acestea pot fi extrem de utile mai ales pe timp de caniculă, acest punct de lucru al Centrului „Caraiman” de pe Magheru încadrându-se în sistemul de prim-ajutor pe timp de caniculă al Sectorului 1.
”Aici există telefon și, în caz de nevoie, poate fi chemată o ambulanță”, a declarat primarul Daniel Tudorache.
Cetățenii Sectorului 1 mai beneficiază în plus de informare cu privire la serviciile medicale pe care Centrul „Caraiman” le oferă în mod gratuit.
„Aici se pot face chiar programări pentru analize și alte investigații medicale”, a explicat edilul din Banu Manta.
El i-a îndemnat chiar pe cetățenii prezenți în incinta punctului de prim-ajutor să se informeze cu privire la serviciile medicale de care pot beneficia în cadrul Centrului „Caraiman”.
Tudorache a mai subliniat că investițiile Primăriei Sectorului 1 în sănătate vor continua.
”Astfel, vor continua achizițiile de aparatură medicală pentru Centrul „Caraiman”, care va primi un computer tomograf (CT) și un aparat pentru rezonanță electro-magnetica (RMN), cât și pentru ceilalți patru spitale pe care Autoritatea Locală a Sectorului 1 le administrează. De asemenea, anul acesta, va începe construcția noului spital din zonă Doi Cocoși”, a mai spus Tudorache.
Șefa Centrului „Caraiman”, Livia Gomez, a afirmat că această instituție a beneficiat de investiții susținute din partea Primăriei Sectorului 1, putând oferi, în prezent, în mod gratuit pentru cetățenii din Sectorul 1, servicii medicale variate, de la gastroenterologie, până la cardiologie.
”Vor urma CT-ul, RMN-ul dar și un sistem de monitorizare cu ajutorul unor butoane de panică și a holterelor pentru ritmul cardiac. Prin intermediul brățărilor și al butoanelor de panică vor putea fi monitorizate, de la distanță, 3500 de persoane vârstnice și cu probleme de sănătate, iar de holtere pentru monitorizarea ritmului cardiac vor beneficia, pentru început, 500 de pacienți cu boli cardiace cronice”, a explicat Livia Gomez.