Bunătăţi tradiţionale, muzică şi dans, dar şi voie bună, la Târgul de Pâine.
Articol de Sabina Lapadatescu, 18 septembrie 2015, 13:58 / actualizat: 18 septembrie 2015, 17:31
Pâine tradiţională făcută pe vatră şi la ţest, plăcinte, papanaşi, cozonaci, turtă dulce, alături de bulz, sarmale, frigărui şi friptură la proţap sunt numai câteva din bunătăţile cu care sunt aşteptaţi bucureştenii în acest sfârşit de săptămână, de vineri până duminică, la cea de-a XV -a ediţie a Târgului de Pâine organizat de Primăria Sectorului 2 în Parcul Naţional.
De asemenea, nu vor lipsi fasolea la ceaun, dulciurile, mustul, braga, vinul şi multe altele care îi îmbie pe trecători să guste din produsele autentice româneşti aduse de expozanţii veniţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării.
Vizitatorii de toate vârstele pot retrăi atmosfera de toamnă bogată la târgul tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării, straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, joc, snoave).
Spectacolele folclorice de sâmbătă, 19 septembrie şi duminică, 20 septembrie, de la ora 17.30, vor îmbogăţi festivalul, ediţia din acest an fiind onorată de prezenţa unor artişti de prestigiu: Cristina Turcu Preda, Vasile Anghel, Elena Sima, Ionuţ Sidău, Veronica Geamănu, Ioan Chirilă.
Ansamblul de dansuri populare ‘Rapsodia Carpaţilor’ va invita publicul la tradiţionalele hore şi sârbe româneşti, iar prezentatorul spectacolelor, actorul Dragoş Silivestru, va fi amfitrionul evenimentului.
Programul de vizitare al târgului: 10:00 – 20:00, intrarea fiind liberă.
Foto: Radu Şofran











