De Ziua Europei ne vaccinăm anti-Covid

De Ziua Europei, Biblioteca Naţională a României invită bucureștenii să se vaccineze în cadrul Maratonului de Vaccinare – Ediţia Bucureşti, ce are loc până pe 10 mai, ora 8:00.

Cine vine va avea parte şi de un program artistic, pe 9 mai, vor răsuna sunetele viorii Stradivarius Elder-Voicu, sub arcuşul violonistului Alexandru Tomescu.

Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română organizează două evenimente de Ziua Europei:

* Duminica 9 mai 2021 pe Platforma EU – Privesc.eu va fi difuzat concertul Orchestrei Române de Tineret, dirijată de maestrul Cristian Mandeal, Cristian Măcelaru şi David Crescenzi.

* La centrul de vaccinare de la Biblioteca Naţională vor participa trei formaţii camerale, alcătuite din membrii Orchestrei Române de Tineret.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român are programat, cu această ocazie, finisajul expoziţiei ‘Interferenţe balcanice’, în sala Acavariu. Expoziţia reuneşte 42 de artişti din România, Bulgaria şi Grecia.

De asemenea, cinefilii sunt aşteptaţi la proiecţia filmului: ‘Încă un rând’ (Regie: Thomas Vinterberg, 2020, Danemarca, comedie/dramă, 115′, Nerecomandat copiilor sub 15 ani (N-15), Distribuitor: Bad Unicorn)

Teatrul Naţional Bucureşti se implică într-un proiect organizat de Delegaţia EU de la Belgrad pentru celebrarea ‘Zilei Europei’.

Iniţiativa presupune instalarea în Belgrad şi în alte oraşe din Serbia a unui panou inteligent multimedia care permite un dialog audio-video între un interlocutor şi publicul sârb, în mod spontan.

Actorii Ileana Olteanu şi Eduard Adam vor prezenta pe 9 mai un program live, de pe scena mare a TNB, alcătuit din momente de teatru non-verbal (pantomimă, dans, improvizaţie etc), program care va putea fi urmărit de belgrădeni începând cu ora 15.00, pe ecranul multimedia. Conform conceptului acestui proiect, transmisia va fi live, cei doi actori putând interacţiona cu trecătorii care se vor opri în faţa ecranului.

Concertul ‘ENESCU, MOZART, BEETHOVEN. Concert pentru Europa’ este organizat de Accademia di Romania in Roma, în parteneriat cu Muzeul Naţional George Enescu din Bucureşti, Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov, Radio România Muzical, Vibrate Festival Braşov şi Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma şi cu patronajul Ambasadei României în Italia, Reprezentanţei Comisiei Europene în Italia şi al Primăriei oraşului Roma.

Concertul va fi transmis online duminică, 9 mai 2021, ora 19:00 (ora 20:00 – ora României) pe pagina de Facebook a Accademia di Romania in Roma: https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania, a Muzeului Naţional George Enescu: https://www.facebook.com/muzeulnationalgeorgeenescu şi a postului Radio România Muzical: https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990.

De Ziua Europei, și Opera Naţională Bucureşti va transmite online duminică începând cu ora 19.00, opera în concert ‘La Traviata’ de Giuseppe Verdi.

Biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/, înregistrarea urmând a fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.