Festivalul Cerbul de Aur se amână pentru 2021!

Foto: Razvan Petre

Ediția din acest an a Festivalului Cerbul de Aur a fost anulată, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în perioada 20 – 23 august, în Piața Sfatului din Brașov.

„După discuţii în cadrul TVR şi cu partenerii locali, am ajuns la concluzia că nu ne dorim să facem compromisuri care să afecteze amploarea şi imaginea evenimentului sau să genereze vreun risc la nivelul sănătăţii publice. Vom marca, însă, acest moment din istoria Cerbului de Aur cu un eveniment de televiziune care, pe de-o parte, să atragă atenţia publicului asupra istoriei atât de bogate a festivalului şi, pe de altă parte, să promoveze muzica românească de calitate”, a declarat preşedintele – director general al TVR, Doina Gradea, într-un comunicat de presă.

Hotărârea a fost luată şi în contextul în care partenerii de tradiţie ai Festivalului, autorităţile locale din Braşov, făcuseră publică intenţia de a anula procedurile pentru organizarea unui număr de evenimente, printre care şi Festivalul Cerbul de Aur.

Festivalul Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 19 ediții.
Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzică organizat în România și, în mod tradițional, la Brașov.

Din cauza epidemiei de coronavirus, și alte festivaluri au fost amânate pentru anul viitor.Este vorba despre Electric Castle, Neversea, Untold și Summer Well.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.