VIDEO: Iani Alecsiu, româncă stabilită în America – „În New York şi Massachusetts e obligatoriu să porţi mască”

București FM a demarat campania exclusivă „Ce mai faceți? Suntem bine!” prin care aduce vești ascultătorilor despre eforturile și măsurile care se iau în lume pentru reducerea efectelor și stoparea epidemiei cu #Coronavirus, dar și despre starea de spirit și viața de zi cu zi a populației.

În matinalul #BeFM #DeDimineață, Marius Stoica și Alex Minculescu merg din țară-n țară și întreaba: „Ce mai faceți? Sunteți bine?”

Iani Alecsiu, româncă stabilită în Statele Unite ale Americii, a adus vești din această țară pe 98.3FM și live prin Skype, pe Facebook-ul București FM.

„Ce pot să vă spun este că e deprimant de pustiu. În Time Squere sunt 50 de persoane faţă de zeci de mii. În New York şi Massachusetts e obligatoriu să porţi mască. Sunt foarte puţini oameni care ies, poate doar la plimbarea zilnică. Totul este închis: săli de sport, restaurante. New York e foarte afectat: 190.000 de cazuri. Jumătate faţă de tot statul. În total în SUA sunt 1,4 milioane de cazuri confirmate”, spune Iani Alecsiu.

Dacă vrei să afli ce spune despre sistemul medical din SUA, despre efectele COVID-19, ce se întâmplă cu competiţiile sportive, vezi VIDEO.

„Se testează foarte multă lume. Au adus în New York un mare spital plutitor, pe care nu l-au mai văzut din 11 septembrie 2001, de la atac. Lumea chiar lucrează împreună. Deciziile se iau la nivel de stat, federal. Fiecare guvernator ia deciziile.

O treime din populaţie a primit deja un cec de 1.200 de dolari. Se spune că aproape jumătate de americani vor primi aceşti bani. Rata de şomaj e deja la 15% şi e estimată să ajungă la 19% .

 În general, americanii sunt foarte împărţiţi. Pe coastele de Est şi de Vest şi în marile oraşe nimeni nu este de partea lui Trump. Iar aceia sunt oamenii care duc economia în cârcă. Cel mai mare post TV din SUA este FoX News şi are cele mai mari rating-uri, iar acesta este un mare fan Donald Trump.

Sunt zonele din Sud, pe coasta de Est, care sunt destul de deschise. În general, sunt mai puţin afectate, dar asta şi în condiţiile în care oamenii nu sunt testaţi atât de mult. Acum sunt mai multe teste.

În New York şi Massachusetts au un plan în 4 stagii. Au început să facă teste de anticorpi. Trebuie să porţi măşti. Restricţiile nu au fost de genul   ̏trebuie să stai acasă ̏, dar asta pentru că America este fondată pe freedom of choice”, a explicat Iani Alecsiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.