VIDEO: „Samusocial” are nevoie de ajutor!

Demnitate, Solidaritate si Drepturi Civice! Nu sunt doar 3 principii ale Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Sunt si cele 3 principii ale Samusocial, Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenta. Iar misiunea este salvarea oamenilor. A celor din Bucuresti. Deocamdată! Ii ajută, deopotrivă, si pe cei care cer si pe cei care nu o fac. Dar si pe cei pe care echipele îi găsesc pe stradă, suferinzi. Asa cum spun ei, „Misiunea noastră este aceea de a face lumea un loc mai bun!”

„Oferim servicii sociale, psihologice si celor nevoiasi dar si apropiatilor. Grupul tintă sunt cei care trăiesc de pe o zi pe alta”, spune Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial Romania. „Sunt mai multe categorii: multi si-au pierdut locurile de muncă, fiindcă a dispărut industria. Unii s-au adaptat. Pe unii, care nu s-au adaptat, îi gpsim în stradă: si-au pierdut case, locuri de muncă, unii sunt bolnavi psihic.”

Samusocial ajuta părintii fără scoală să vrea mai mult pentru copii: face eforturi sa îi înscrie la școală. „Este trist ca acesti copii vor fi generatiile necalificate care nu-si vor găsi locul în societate; trebuie să-i convingem să iasă din această situatie si incercăm să angajăm cât mai multi adulti; mergem cu ei de mână la angajatori si reusim să angajăm cam 60 de oameni pe an”, spune Sabina.

Acum Samusocial are nevoie de ajutor! Si de bani si de produse.

„Noi depindem de finantări private si ne gândim la ziua de mâine. Câti bani vom avea să oferim serviciile necesare. Tot ce primim dăm mai departe. Am mai avea nevoie de 20 de mii de euro să reusim să incheiem anul cu bine. Am rămas fără bani. De aia ne-am permis să facem apel la cei care ne pot ajuta”, ne roagă Sabina.

Conturile sunt afisate pe facebook si, tot acolo, avem si toate informatiile de care avem nevoie.

Samusocial este strâns legat de Médecins Sans Frontieres. Pentru că cel care a fondat-o, este si cel care a dat viată si Samusocial. Prima dată in Paris în 1993. Medicul Xavier Emmanuelli. Acum sunt 10 Samusocial-uri care s-au dezvoltat pe 4 continente.

Directorul executiv Serviciul de Ajutor Mobil de Urgentă, Sabina Nicolae, ne-a vorbit despre serviciul pe care-l păstorește, astăzi, „In Comunitate”.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.