Românii vor plăti mai mult pentru masa de Crăciun

Carnea de porc va fi mai scumpă cu până la 20% anul acesta de Sărbători.
Printre motive se numără pesta porcină, care a dus la un deficit major de carne pe piața europeană.
Mai mult, moneda naţională s-a depreciat în ultima perioadă.

Importurile de carne de porc au crescut atât cantitativ cât şi valoric în primele opt luni din acest an, faţă de perioada similară a anului trecut, ocupând în continuare prima poziţie în topul produselor agroalimentare importate, conform datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii, Dana Tănase recomandă românilor să cumpere carne doar din unitățile autorizate și magazinele verificate de ANPC.

Inspectorii sanitar-veterinari au început deja controalele specifice sărbătorilor de iarnă.
Sunt vizate pietele, abatoarele si magazine alimentare.
Verificările se vor desfăsura până pe 7 ianuarie, cu scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare si răspândirii virusului pestei porcine africane.
Se vor realiza controale si la târgurile de Crăciun, precum si în trafic.
Se va verifica dacă sunt respectate conditiile legale pentru transportul animalelor, cărnii si produselor din carne.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.