Premiera mondiala in Romania

Romania ar putea beneficia de un sistem care prognozeaza producerea unui cutremur cu 4 ore inainte inainte de declansarea lui.
Sistemul a fost pus la punct de compania Ionoterra impreuna cu specialisti ai Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Mihai Lala, leading investor Ionoterra “Multe lucruri care se intampla pe Pamant au un corespondent, se reflecta intr-o oarecare masura in ionosfera. Ca intr-o oglinda gigantica. Daca stii cum sa cureti aceasta oglinda ramane o imagine clara si curata in care se vede ce urmeaza sa se intample. Da. Suntem capabili sa prognozam cutremure”.

Sistemul a fost testat in Grecia si Turcia si urmeaza sa intre in probe in Romania anul viitor cand vor fi instalate sisteme de supraveghere pe aproximativ 2 mii de km.
Romania va beneficia gratuit de munca cercetatorilor, mai spune Mihai Lala “pentru ca-i tara mea si pentru ca vreau ca familia mea si prietenii mei sa fie primii care afla si care sa fie protejati de un astfel de sistem.
Ionoterra isi va face datoria si va emite alertele de cutremur insa statul roman, la randul sau va trebui sa-si faca datoria si sa aiba un plan de raspuns in cazul unei alerte majore”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.