Debut cu stângul la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia

sursa foto: Cristian Nistor/ Agerpres Foto

Naţionala feminină de handbal a României a fost umilită de Spania cu scorul de 31-16 (16-9), în primul său meci din Grupa C a Campionatul Mondial din Japonia.

E cel mai drastic eșec suferit de naționala României în ultimii 8 ani, după umilința suferită în fața Franței, în 2011, scor 20-39.

Tricolorele, decimate de absenţe, lipsite de omogenitate şi neinspirate, au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale României la campionatele mondiale.

Echipa României nu a condus niciun moment pe tabela de marcaj, ibericele având tot timpul un avans confortabil, transformat după pauză într-o victorie categorică.

Echipa antrenată de suedezul Tomas Ryde nu a făcut faţă nici pe faza de apărare, încasând 31 de goluri şi nici pe atac, unde eficienţa a fost de doar 38% (Perianu a marcat doar un gol din 7 aruncări). Handbalistele noastre au primit chiar şi două goluri de la portarul Silvia Navarro, au ratat două aruncări de la 7 metri şi au strâns 14 minute de eliminări, evoluând în două rânduri cu doar patru jucătoare pe semicerc.

Neagu a fost cea mai bună marcatoare a echipei României, cu 6 goluri, note de trecere putând primi şi portarul Yuliya Dumanska sau interul Anca-Georgiana Polocoşer.

Româncele pregătite de suedezul Tomas Ryde vor mai juca patru meciuri în faza grupelor.

Mâine se vor lupta cu Senegal, pe 3 decembrie, cu Kazahstan, pe 4 decembrie cu Muntenegru, iar ultima partidă va fi cea împotriva Ungariei, pe 6 decembrie.

Dacă se vor clasa printre primele 3, “tricolorele” vor juca într-una dintre cele două grupe principale. Apoi, primele două din grupele principale se vor confrunta în semifinale.

Câștigătoarea Campionatului Mondial din Japonia se va califica direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, iar primele 7 clasate vor merge la turneele pre-olimpice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.