VIDEO: Ascultă cum sună libertatea! Anul 1998 – Țigareta 2, apar HBO și trupa André, tricolorii blonzi

A fost odată o țară în care stăpanea întunericul și frică. O țară locuită de oameni fără glas, o tară inchisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci!

Românii cumpără doar cu pașaportul câtă valută doresc, leul se prăbușește iar alianța aflată la putere începe să se destrame.
Primul Ministru Victor Ciorbea demisionează iar Radu Vasile devine noul premier.

Pe 15 aprilie, românii au acces la primul post de televiziune dedicat filmelor-HBO.

Naționala de fotbal a României se califică în optimile campionatului mondial de fotbal din Franța, după meciul împotriva Angliei!
În cadrul echipei, un pariu trebuie onorat. Acela că, în cazul unei calificări după doar două meciuri disputate, toți jucătorii să-și vopsească părul blond pentru meciul cu Tunisia, unul fără miză pentru jucătorii lui Anghel Iordănescu.

Ziua de 25 iunie este marcată de instituirea ordinului Steaua României cu șase grade: Colan, Marea Cruce, Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler, cel mai înalt ordin național românesc pentru a recompensa servicii excepționale civile și militare aduse statului și poporului român.

Cinematografia romanesca iese în lume…Filmul românesc Terminus Paradis, în regia lui Lucian Pintilie, castiga Marele Premiu special al juriului în 1998 la Festivalui de Film de la Veneția.

Corupția își intide tentaculele și lovește în armată, Ministerul de interne și serviciile secrete.
Izbucnește scandalul Țigareta 2, avioanele de pe aeroportul militar Otopeni sunt folosite pentru a face contrabandă cu țigări, șeful operațiunii fiind colonelul SPP Gheorghe Truțulescu, care în cele din urmă este arestat și condamnat.

La finele anului Andreea Bălan și Andreea Antonescu se întâlnesc și formeaza una dintre cele mai de succes trupe ale vremi, André.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.