VIDEO: Ascultă cum sună libertatea! Anul 1997 – apare Chestiunea Zilei, Miron Cozma este arestat, Bill Clinton vine la București

A fost odată o tară în care stăpanea întunericul și frica. O tară locuită de oameni fără glas, o tară inchisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci!

Criza se adâncește în România, românii sunt nemulțumiți.
3000 de deținuți de la Penitenciarul Jilava intră în greva foamei, trupele speciale acționează în forță și pun capăt revoltei.

Ca de obicei pe timp de criză, umorul e salvarea, românii savurează Chestiunea Zilei, pastila servită de Protv înaintea știrilor.

Pe 28 februarie, Regele Mihai revine din exil și primește pașaport românesc.

1997 este anul în care liderul minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, supranumit și “Luceafarul Huilei”, este arestat pentru mineriada din septembrie 1991.

Președintele Franței, Jacques Chirac, vizitează România pentru a reafirma susținerea țării sale pentru aderarea României la Alianța Nord-Atlantică alături de Polonia, Ungaria și Republica Cehă.

Pugilistul Mihai Leu cucerește titlul mondial al categoriei semi-mijlocii după ce îl învinge la puncte pe Santiago Samaniego din Panama.
Mihai Leu devine primul boxer român care cucerește o centură cu diamante la box profesionist!

La summitul Nato de la Madrid se discută aderarea.
România nu primește invitate pentru începerea procedurilor de aderare la Nato primește însă președintele american Bill Clinton vine la București și le vorbește românilor adunați în Piața Universității…

Trupa Timpuri Noi tratează subiectul cu umor și cu piesa „Maricica”…

Tot în 1997 românii aplaudă echipa feminină de gimnastică.
Fetele noastre cuceresc medalia de aur la campionatul Mondial de la Lausanne.

Telefonia mobilă ajunge și în România.
Dialog și Connex sunt primele companii care fac tehnologia GSM accesibilă publicului larg.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.