Parcare supraterană supraetajată la Piața Sudului

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, a inaugurat, astăzi, parcarea supraterană supraetajată de la Piața Sudului.
Aflată în proximitatea stației de metrou, a pieței agro-alimentare și a complexului comercial de la Sudulul, parcarea este una pe structură metalică, cu parter, două niveluri și terasă. Terasa este circulabilă. Suprafața totală desfășurată este de 8000 de metri pătrați.
Parcarea  are o capacitate totală de 305 locuri de parcare. Dintre acestea, 90 de locuri, cele de pe terasă, vor fi rezervate celor care locuiesc în zonă și își vor face abonamente.
Conform primarului Daniel Băluță, parcarea îmbină funcțiunile de park&ride, de parcare de reședință și oferă locuri de parcare și pentru zona comercială de la Sudului.
Din punct de vedere tehnic, parcarea este dotată cu un sistem de dejivrare a rampelor de acces și a terasei, pentru a nu îngheța pe timpul iernii.
De asemenea, parcarea are un sistem de informare a șoferilor în legătură cu numărul de locuri libere.
Costul final al parcării a fost de 3,5 milioane de euro plus TVA, adică 500 de euro pe metru pătrat.
Primarul Daniel Băluță spune că, în primul an, accesul în parcare pentru cei care vor să își lase mașinile pentru a merge mai departe cu metroul va fi gratuit, pentru ca oamenii să se obișnuiască să folosească noua facilitate. Abonamentul lunar pentru cei care locuiesc în zonă este de 10 lei.
Principalul obiectiv al parcării este acela de fluidizare a traficului, nu acela de a recupera investiția pe termen scurt, a explicat Băluță.
Parcarea de la Piața Sudului este doar una dintr-un întreg sistem de park&ride-uri pe care Primăria Sectorului 4 le construiește în zona stațiilor de metrou și a altor obiective de interes social din sector.
Alte asemenea parcări sunt cele de la stațiile de metrou Dimitrie Leonida, IMGB, Apărătorii Patriei, Constantin Brâncoveanu și Tineretului, și cele de la spitalele „Bagdazar Arseni” și „Marie Curie”. Este vorba despre un total de circa 2500 de locuri noi de parcare, iar investițiile în parcări vor continua, inclusiv în cvartalele de blocuri, promite Daniel Băluță.
Edilul Sectorului 4 spune că parcarea de la Piața Sudului va fi, fără îndoială, folosită și de către cei care vin cu mașinile din comunele limitrofe, Popești-Leordeni, Berceni și Jilava, si își vor continua drumul cu metroul.
De altfel, aceste comune limitrofe vor fi cât de curând București, crede edilul de la Mall „Grand Arena”. De aceea, în premieră, Primăria Sectorului 4 și  Primăria Popești-Leordeni vor construi împreună o pasarelă pietonală peste Șoseaua Berceni.
Proiectul a fost întocmit de către cei din Popești- Leordeni, iar execuția va fi a Primăriei Sectorului 4. Finanțarea proiectului va fi asigurată în proporție de 80% de către Popești-Leordeni, fiindcă pasarela se va afla în cea mai mare parte pe teritoriul unități administrativ-teritoriale, a explicat Băluță.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.