VIDEO: Proiect de primar!

Cel mai, cel mai și cel mai! Cel mai verde, cel mai curat, cel mai bine pus la punct… Asta spun locuitorii sectorului 3. Sau mare parte dintre ei. Cu bune și cu rele, se pare că primarul Robert Negoiță face treabă! E verde, sunt parcări, e curat!

Despre proiectele primarului am discutăm astăzi. Primul, și cel care arde, acum, este parcarea de la Decebal. O parcare de 700 de locuri, modernă, iar pe deasupra, asfalt nou, pietonal… Lucrările avansează: pe deasupra se circulă până la sfârșitul anului, parcarea e gata până la vara. Dar sunt probleme: nu e lumină pe stradă și apă caldă și căldură.

Primarul explică: „pe o parte sunt aprinse, a trebuit să decuplăm, cablurile erau așa cum nu trebuie într-o capitală europeană, la vedere. Încercăm să rezolvăm problema cât mai repede. Partea de căldură și apă caldă nu e vină noastră. Mai mult, pe tot șantierul, s-a oprit pentru noi 4 zile. Datorită nouă, instalația de RADET nu va mai avea probleme zeci de ani de acum încolo, am făcut -o Rolls Roice. Am făcut țeavă nouă, cu senzori”.

Și vorbim despre proiectele primarului. „Hai cu noi, nu fii gunoi!” Vrem un oraș curat dar cum facem asta? „În orașele curate, cum se mentine curățenia? Evident, cu un servicu de salubritate performant. Dar nu numai atât. Am luat poliția, i-am îmbrăcat în civil și i-am pus la pândă. Am început să dăm amenzi. Am ajuns să dăm și 200 de amenzi pe zi. Este enorm! Nu folosim niciun leu pentru primărie. Toți banii îi folosim pentru conștientizare, pentru educație. Pentru că problemele sunt generate din școală. În școală, de exemplu, nu trebuie să se strângă după copii. Ei trebuie să strângă”. Și rezultatele sunt bune. „Procentul celor amendați a scăzut”, spune Robert Negoiță.

Gunoiul, vechea problemă! Unde transportăm în sectorul 3? „Îl ducem la OTR, partea de stradal. Din stradal, la reciclare, la groapă de la Vidra. Avem și autorizații, avem de toate”.

Avem campioni! Ivan Patzaichin este unul dintre ei. Proiectul său, cu bărcutele pe Dâmbovița a fost oprit. Primarul dă amănunte: „acum îmi este drag cum arată. Nu a dispărut insula. Apa nu a fost la noi. El are contract cu Apele Române. L am căutat și n-am putut lua legătură cu el. Eu l-am căutat să încercăm să rezolvăm problema”.

Primarul Robert Negoiță caută eroi. Dintre noi! Dintre locuitorii sectorului 3! Donează terenuri, ele se transformă în parcuri sau spații de joacă. Garantează primăria!

„Sunt terenuri greu de valorificat, retrocedate, cele mai multe retrocedate ilegal. Au terenuri mici. Dacă n-ai o suprafață minimă de 200 mp, nu e edificalibil. Nu mă aștept la rezultate peste noapte dar e o chestiune care ține de faptul că o fapta bună, ajută comunitatea. Sunt oameni care pot face lucruri bune, umblăm la mentalitate.”

Sectorul 3, cu tot cu primar, au fost azi, la raport, „În Comunitate”.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.