VIDEO: Ascultă cum sună libertatea! Anul 1995 – avion prăbușit la Balotești, apar Protv și McDonald’s

A fost odată o tară în care stăpanea întunericul și frica. O tară locuită de oameni fără glas, o tară inchisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci!

1 februarie – intră în vigoare acordul de asociere a României la Uniunea Europeană la pachet cu Cehia, Bulgaria și Slovacia, România intră în etapa pregătirii pentru aderarea efectivă la Uniune.

31 martie – are loc cea mai mare catatrofa din istoria aviației românești. O aeronavă Tarom Airbus 310, cu 59 de persone la bord, se prăbușește în flăcări în zona comunei Balotești la doar 2 minute după decolarea de pe aeroportul Otopeni. Nu există supraviețuitori! 🙁

11 noiembrie – Corneliu Coposu, președinte al Partidului Național Țărănist Creștin și Democrat, încetează din viață la Spitalul Universitar din București. Peste o sută de mii de oameni participă la funeralii.

1 decembrie – De ziua națională emite pentru prima dată postul de televiziune PRO TV.
Cea mai mare investiție de capital străin în România la acel moment, PRO TV își câștigă telespectatorii cu emisiuni de divertisment și concursuri sub sloganul „Te uiți și câștigi!”.

Străzile românești fac, în luna decembrie, cunoștință cu noul model Dacia-Nova, un automobil cu design diferit de predecesoarele sale, 1300 și 1310.

Teodor Meleșcanu, ministrul român de externe prezintă la Paris omologului său francez cererea de aderare a României la Uniunea Europeană, România este al treilea stat fost comunist care face acest demers.

Curioși să afle ce gust are hamburgerul, românii dau năvală la primul McDonald’s deschis în Piața Unirii din București.

Societatea românească trece prin schimbări importante la toate nivelurile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.