Mirel Rădoi este noul selecţioner

FRF a anunțat pe siteul official, că în cadrul Comitetului Executiv de marți 26 noiembrie, se va dezbate propunerea pentru postul de selecționer al naţionalei. Mirel Rădoi acceptase această funcţie deja de câteva zile, în urma discuţiilor avute cu preşedintele Burleanu, astfel că şedinţa de azi va fi o simplă formalitate.

Antrenorul de 38 de ani, a trebuit să renunțe la postul de antrenor principal al reprezentativei U21. Rădoi și-a ales deja staff-ul pe care se va baza la naţionala mare, el cooptându-i pe Nicolae Dică alături de care a lucrat și la FCSB și pe Florin Constantinovici de la U21.
Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, el a evoluat în cea mai mare parte a carierei la Steaua București între anii 2000-2009, apoi la Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011 şi la Al-Ain, între 2011-2014.

Din din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar din luna august a aceluiași an, a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a plecat să antreneze în Arabia Saudită. Rădoi a reușit să califice reprezentativa Under 21a României la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat şi calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.
Mirel Rădoi a condus selecţionata U21 în 15 partide fără să piardă vreuna, el reuşind alături de tinerii tricolori, 9 victorii şi trei remize.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.