VIDEO: Ascultă cum sună libertatea! Anul 1994 – Generația de Aur strălucește în America, prima ediție a Târgului Gaudeamus, apar trupele Paraziții și Vank

A fost odată o tară în care stăpanea întunericul și frica. O tară locuită de oameni fără glas, o tară inchisă-ntre ziduri. Dar într-o zi s-a auzit o voce, și-apoi o mulțime și s-a făcut lumină și s-a făcut libertate!
Au trecut 30 de ani de atunci!

26 ianuarie-România devine prima țară post-comunistă care se alătură programului Parteneriatului pentru Pace, un program individual urmează a fi semnat în luna mai a anului următor.

Iunie > iulie – Generația de Aur strălucește în America!

Echipa României urcă cel mai sus în ierarhia fotbalului la Campionatul Mondial din SUA, calificându-se în sferturile de finală. Gheorghe Hagi impresionează o țară întreagă.

7 octombrie-Regele Mihai I și Regina Ana ajung din nou pe pământ românesc, dar sunt întorși de la scara avionului, după ce își arată pașapoartele. Mai mulți parlamentari îi așteaptă, dar autoritățile nu le permit să intre pe teritoriul țării.
(insert Patriciu dialog cu grănicerul la scară avionului)

Septembrie – a fost înregistrată prima melodie a trupei Paraziții, fondate de Cătălin Ștefan Ion, cu numele de scenă Cheloo

Octombrie – are loc primul concert al trupei Vank pe scena Teatrului Ion Creangă, alături de o altă formație care a marcat acea perioadă-Zob.

În 1994 are loc, la inițiativa Radio România, prima ediție a Târgului GAUDEAMUS-Carte de invătătură, găzduit în foaierul Sălii de Concerte „Mihail Jora” a Radiodifuziunii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.