VIDEO: A fost noaptea președintelui!

România și-a ales, aseară, președintele. Sau și-a reales.
Klaus Iohannis mai rămâne 5 ani la Cotroceni după ce a sprintat
în al doilea tur de scrutin: 63,18%.
Mai încetul PSD, având-o la cârmă pe Viorica Dăncilă, ajunge la
linia de finish cu doar 36,82 de procente.
Un finish umilitor dacă vorbim despre votul diasporei.
Acolo, Viorica Dăncilă nu a reușit să adune decât 6,5%.
Fostul și viitorul președinte a câștigat o mare încredere și a adunat 93,4 procente.

Putem vorbi despre un record, spune Toni Momoc, consultant și trainer pe probleme de imagine.
Iar Românii s-au temut exact ca în cazul Illiescu – Vadim. „Foarte mulți s-au dus la vot să nu iasă Dăncilă. Să nu iasă cine ar fi putut fi în spatele ei”, spune Toni Momoc, consultant și trainer pe probleme de imagine.
Deși înfrântă categoric, Viorica Dăncilă nu-și depune demisia și nu pleacă din fruntea partidului decât dacă așa se hotărăște prin Congres.

Câștigătorul, pentru încă un mandat, al palatului Cotorceni este adeptul alegerilor anticipate.
Însă, spune, Toni Momoc, „într-un an s-ar putea să nu mai fie acest val de entuziasm, de susținere pentru PNL și s-ar putea ca PSD să nu mai stea atât de prost; șanse ar fi doar dacă guvernul pică de două ori în 60 de zile”

Ce urmează în PSD și ce șanse de regenerare are acest partid, după eșecul Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale?
PSD anunță pentru februarie moțiune de cenzură.
Acum președintele trebuie să ia măsuri dure „să modifice constituția, să reformeze instituțiile statului, să se renunțe la niște imunități, și dacă cei de la PNL vin cu aceste măsuri, strigătoarea la cer pentru PSD, și atunci executivul va trebui să plece”, spune Momoc.

Specialiștii spun că liberalismul câștigă teren într-o zona în care drumul pro european deviază iar influența estului este mare. Toni Momoc este de părere că este un mediu propice pentu că „niște băieți să dea legi pentru ei, interesați de grupurile din care fac parte, scot în față pe cineva dar este important pe cine protejăm în spate”.
România a fost „ajutată”. „Dacă nu erau protestele din ianuarie 2017, cele din 2018, nu cred că aveam această discuție; dacă domnul Dragnea nu era condamnat, dacă nu erau rezultatele la europarlamentare…”
PSD-ul însă nu trebuie să dipara.
„Acolo trebuie să fie o rebrenduire a partidului, e o lipsă mare de încredere. Însă nu are cine să-i ia locul doamnei Dăncilă. Toți vin din fostul PRM, cu dicurs naționalist și anti europen. Avem nevoie de o stângă puternică și democratică”, conchide Momoc.

Despre alegeri și ce urmează după ele, am discutat, astăzi, În Comunitate, cu Toni Momoc, consultant și trainer pe probleme de imagine.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.