VIDEO: Dan Helciug – „Spitalul de urgență l-am gândit ca un fel de templu, un loc unde ai terapie prin satiră”

Sursa foto: Cosmin Boroiu

Dan Helciug a dat „Neața!” în stilul său caracteristic, stârnind hohote de râs tuturor celor din echipa Matinalului #BeFM de #Dimineață. Marius a aflat detalii despre proiectele lui Dan și despre noul single al trupei Spitalul de urgență, „Da’vai”, prezentat în premieră la radio!

„De la un an la altul am impresia că operez degeaba. Spitalul de urgență a pornit în 2000. Promovăm acum o piesă nouă pe care o ascultați în premieră la radio!”, spune Dan Helciug.

Artistul explică: „Marele meu noroc este că o generație la care nu mă așteptam rezonează la muzica mea: 17 – 20 de ani. Versurile mele sunt destul de ciudate. Îmi scriu singur muzica și textul, iar Spitalul de urgență l-am gândit ca un fel de templu, un loc unde ai terapie prin satiră. Industria muzicii moderne nu-ți mai cere versuri. Mie îmi plac poeții vagabonzi.”

Dacă vrei să afli unde are Spitalul de urgență concert sâmbătă, pe 23 noiembrie, care a fost cea mai grea experiență din viața lui Dan Helciug, cine i-a fost model în adolescență, cum este realizat clipul, vezi VIDEO.

„Am singurul proiect-omagiu Queen. Se cântă pur și simplu muzica lor. Următorul concert va fi pe 10 ianuarie la Hard Rock Cafe. Se cântă pe bune! Mă prinde foarte bine stilul Queen. Plus că este un vis din adolescență”, punctează Dan.

Despre noul single, „Da’vai”, Dan Helciug spune: „”Da’vai” este, de fapt, ”Dar, vai!”, însă stilul meu fiind mai spre ruși i-am spus așa. Piesa are un mesaj social, ca majoritatea pieselor mele. Clipul piesei este un reality. Vrem să fim influenceri de cartier.”

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.