VIDEO: „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”

Sursa foto: Diana Matei

În fiecare an, cei care mai iubesc cărțile, au patru zile programate, din timp, pentru „Gaudeamus”. Este târgul de carte unde răsfoim, mirosim și pipăim, cu adevărat o carte.

Patru zile, drumul cititorilor duce la Romexpo. Organizat anual de Radio România, cele mai recente ediții au înregistrat peste 125.000 de vizitatori.

Peste 8.000 mp de standuri care vor găzdui sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri.

Între 20 şi 24 noiembrie, scriitorii români și străini și editurile așteaptă, ne așteaptă, în Pavilionul B2. O premieră de altfel, anul acesta.

„Va fi mai accesibil, mai prietenos, din punct de vedere al accesului în chiar toate spațiile pavilionului, mai mare. Totul merită văzut la Gaudeamus. Este o plăcere să te rătăcești acolo, dar anul acesta vor fi indicatoare amplasate pe toate zonele de acces, astfel încât din orice punct ai veni, să reușești să ajungi unde-ți dorești. Sperăm că asta, plus voluntarii, vor fi suficienți pentru că toată lumea să se simtă confortabil”, spune PR-ul evenimentului Connie Chifor.

Și mai avem o premieră.

Anul acesta, târgul stă sub egida celor 30 de ani care se împlinesc de la momentul istoric 1989: Revoluţia Română. Momentul este punctat de faptul că actorul Ion Caramitru și poetul Mircea Dinescu sunt copreședinții târgului.

Din păcate, în 30 de ani, apetitul pentru citit a scăzut.

Sursa foto: Connie Chifor

Nici librării nu mai există și acest lucru este, un pic, suplinit de „Caravana Gaudeamus” care merge prin țară cu cărți.

Mai vin oameni la Gaudeamus?

„Din păcate suntem pe ultimul loc în Europa la citit, deci e greu să mizezi pe tot mai mulți vizitatori oricâte eforturi ai face dar important e că cei care vor veni se vor simți mai bine și vor sta mai mult și vor aduce și alți prieteni”.

Iar satisfacțiile se nasc din lucruri mărunte.

„Știu că am făcut bine când văd copii lângă standurile de cărți, își împrumută și fac schimb de cărți”, spune Connie.

Ce găsim la Gaudeamus?

„Toată crema editorială, editurile cele mai importante, o ofertă bogată, e puțin spus, pentru toate vârstele”, se laudă Connie Chifor.

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Radio România va avea loc miercuri, 20 noiembrie, la ora 12:00, la standul Radio România.

Aprecierile profesioniștilor domeniului și ale jurnaliștilor spun că Târgul Gaudeamus poate fi cotat drept unul dintre primele 10 evenimente de acest gen din Europa.

Este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru public. Este și cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii. Stau drept dovadă cei peste 100 de mii de oameni care vin anual.

„Gaudeamus” își așteaptă cititorii!

Despre târgul Gaudeamus s-a discutat, astăzi, În Comunitate, cu PR-ul evenimentului Connie Chifor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.