Expoziţia „Arhitecţi vienezi & austrieci la București (1830-1930)” la Galeria ICR Viena!

Expoziția tematică „Arhitecți vienezi & austrieci la București (1830-1930)”, proiect realizat de Muzeul Municipiului București în colaborare cu Institutul Cultural Român Viena, va fi prezentată în perioada 27 noiembrie – 31 ianuarie 2019 la Galeria ICR Viena (Argentinierstraße 39, 1040).

Vernisajul expoziției, la care sunt invitați toți cei interesați, are loc pe data de 27 noiembrie, la ora 19:00, cu participarea Dr. Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București, istoric, jurnalist şi antropolog.

Între anii 1830 și 1930 au activat la București o serie de arhitecți de origine austriacă sau vieneză. Această nouă expoziție tematică își propune să amintească publicului austriac de activitatea conaționalilor săi în Capitala României pe o perioadă de o sută de ani. Expoziția oferă imagini istorice și contemporane ale celor mai reprezentative repere, împreună cu istoricul apariției lor.

Tema expoziției „Arhitecți vienezi & austrieci la București (1830-1930)” reprezintă cu siguranță un element de noutate pentru publicul austriac, România fiind încă un spațiu incomplet cartografiat din această perspectivă.

Intrarea la vernisajul găzduit de Galeria ICR Viena este liberă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.