Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului – acţiuni de conştientizare a populaţiei

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului este marcată astăzi printr-o serie de acţiuni de conştientizare și informare a populaţiei în privinţa acestei boli.

Tema pentru acest an este Familia și Diabetul.

La scară mondială, sunt peste 42 de milioane de adulţi cu diabet, faţă de 108 milioane în 1980, potrivit OMS, Numărul acestora ar putea creşte la 629 de milioane în 2045, potrivit unor estimări ale Federaţiei internaţionale pentru diabet (FID).

Cazurile de diabet sunt în creştere în lumea întreagă, progresând mult mai rapid în ţările cu venituri mici.
Alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul se numără printre factorii care favorizează apariţia diabetului.

Pentru a marca Ziua mondială de luptă împotriva diabetului zaharat, în sectoarele 1 si 6 se desfăşoară campanii de testare a glicemiei.
Joi și vineri (14-15 noiembrie), bucureștenii sunt așteptați la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” din sectorul 6, pentru a-și testa glicemia, în mod gratuit.

În sectorul 1, testările se vor face joi, la Complexul Multifuncţional Caraiman și vineri, la Centrul Comercial Orhideea.
Autoritățile vor să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la impactul acestei boli, atât asupra persoanei afectate, cât și asupra familiei din care face parte.

Tot cu ocazia zilei de 14 noiembrie, are loc o conferinţă de presă organizată de Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice începand cu ora 13.00 la Hotel Ramada Plaza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.