”Fetele din Idlewild” sau misterul lui Simone St. James

Atunci când jurnalistii încetează să alerge după stiri si se apucă să scrie doar după sufletul lor reușesc să pună pe hârtie povești senzaționale. Este si cazul scriitoarei canadiene Simone St. James autoarea multi-premiată a unor romane precum ”Pierdut printre cei vii”,”Partea cealaltă a miezului nopții”, ”Tăcere pentru cei morți”, ”Despre iubire și moarte”, care a fost pe lista scurtă la premiul Arthur Ellis pentru cel mai bun roman de mister și crimă din Canada. Demonii lui Maddy Clare a câștigat două premii RITA Awards și un premiu Arthur Ellis. Pe când era în liceu, a scris prima poveste cu fantome, despre o bibliotecă bântuită. A petrecut douăzeci de ani pe platourile de televiziune, înainte să se dedice complet scrisului.

Acțiunea cărții începe în anul 1950 in Vermont  unde există un loc pentru fetele pe care nimeni nu le vrea. Iar moitivele respingerii lor sunt multiple, unele cauzează tot felul de probleme, altele sunt nelegitime. Si mai exista si o altă categorie de fete: cele mult prea deștepte pentru binele lor. Se cheamă Conacul Idlewild. Iar în micul orășel în care se află, umblă zvonuri că internatul ar fi bântuit. Patru colege se împrietenesc pe fundalul acestor șoapte înfricosătoare, iar prietenia lor înflorește tot mai mult, până ce una dintre ele dispare… Unii incearcă să afle ce s-a întâmplat, altii caută să se poarte ca si cum nimic neobișnuit  nu s-ar fi petrecut.  Însă timpul pare să acopere cu praful uitării această întâmplare iar viața pare a-și urma cursul mai departe.

Aceasta până în 2014 când, jurnalista Fiona Sheridan nu se poate desprinde de circumstanțele morții surorii sale mai mari începe să facă unele cercetări. Cu douăzeci de ani în urmă, trupul ei a fost găsit pe terenul abandonat care fusese cândva curtea internatului Idlewild. Și, deși iubitul surorii ei a fost judecat și condamnat pentru crimă, Fiona nu-și poate învinge suspiciunea că a fost ceva în neregulă la acest caz.

Cu o oarecare tentă gotică, romanul lui  Simone St James, il atrage pe cititor intr-un adevărat labirint de mistere, intrigi, crime invăluite in mister. Fiecare pare a detine jumatatea sa de adevăr dar se frerește de ceilalti.  Însă care este acest adevăr vă las să-l descoperiți singuri  atunci când veți citi cartea. Eu nu vă mai spun decât că nu o veți lăsa din mână până când nu veți întoarce si ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.