Evenimentul caritabil „Festivalul Mărului” are loc în parcul IOR

Editia a treia a Festivalului Mărului, are loc în acest weekend, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR).

Atractia principală a târgului este o plăcintă cu mere în lungime de peste zece metri, care va putea fi degustată sâmbătă, începând cu ora 13.00.

O altă atracţie a târgului este standul producătorilor de fructe veniţi din comuna Voineşti, judeţul Dâmboviţa, unde vizitatorii pot savura suc natural de mere. Doritorii vor avea posibilitatea să deguste şi suc de mere cu sfeclă, suc de mere fiert cu scorţişoară.

De asemenea, vizitatorii vor putea achiziţiona mere Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure, dar şi mere Renet pentru diabetici, toate livrate din bazinul pomicol Voineşti – Dâmboviţa.

Printre produsele care urmează să fie prezentate în cadrul târgului se numără produse naturale, prăjituri de casă, plăcinte, dulceţuri, siropuri, produse apicole, sucuri naturale de mere şi dulciuri fără zahăr.

Pe lângă mâncare şi dulciuri, vizitatorii vor mai regăsi meşteşugari care vor expune produse hand-made.

Târgul este organizat în scop caritabil, pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste care reprezintă factorul de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi.

Sâmbătă, de la ora 13.00, beneficiarii Centrelor de Plasament Sector 3, vor participa la petrecerea câmpenească cu preparate tradiţonal româneşti, unde vor afla secretele prelucrării sucului de mere precum şi beneficiile acestuia pentru sănătate şi se vor implica activ în procesul de fabricare.

„Dependenţi de creaţie – Urban Artsy Bazar” reprezintă un nou concept de bazar urban, un mix între un iarmaroc de oraş şi organizarea unor ateliere pentru copii – de creaţie de artă şi hand made, nutriţie sănătoasă, ocupaţii tradiţionale, pictură pe faţă.

Prin acest proiect se doreşte să se atragă atenţia într-un mod prietenos asupra unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul experimental de droguri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.