Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 14 noiembrie

CINEMA

* Săptămâna Filmului Maghiar continuă cu trei proiecţii în două locaţii.

˟ La Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti (Calea Plevnei, nr. 59), de la ora 14,30 rulează filmul documentar „Cronici maghiare I-II” de Gazdag Gyula, proiecţia fiind urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului puteţi viziona:

– de la ora 18:00, filmul documentar „Három tánc / Trei dansuri” de Halász Glória, ce urmăreşte trei generaţii ale studenţilor de la secţia de balet clasic a Universităţii Maghiare de Dans, tineri care duc mai departe un gen artistic vechi de şase secole, în timp ce se confruntă cu despărţirea de familie, cu cerinţele foarte severe, cu suferinţele fizice şi sufleteşti;

– de la ora 20:00, „Déva”, dramă realizată de Szőcs Petra, ce permite o introspecţiune în spaţiul de după zidurile orfelinatului din Deva, cu ajutorul elementelor filmului documentar şi ale realismului magic.

 

* Tot o producţie din Ungaria vă propune şi programul JOIA de film, de la ora 19:00,  la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31): „Teströl és lélekröl / Despre trup şi suflet”, o poveste de dragoste atipică adusă pe ecran de Ildikó Enyedi, între doi introvertiţi care descoperă, printr-o întâmplare, că au acelaşi vis în fiecare noapte.

 

* De la aceeaşi oră 19:00, în cadrul programului „Giovedì al Cinema / Joia la Cinema”, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) este proiectată drama „L’ultimo Pulcinella / Ultimul Pulcinella”, realizată de Maurizio Scaparro, cel mai recent film (2008) al lui Massimo Ranieri, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi din Italia care reuşeşte o performanţă remarcabilă, interpretându-l pe Michelangelo, un artist al străzii care încercă să revină în teatru, în timp ce în plan personal este urât de fosta soţie şi încearcă să se împace cu înstrăinatul său băiat.

 

* GreenTech Film Festival are astăzi în program două documentare proiectate la Cinema City din ParkLake astfel:

– de la ora 19:30, „The Rise of Vertical Farming”, de Geert Rozinga, care, aducând un omagiu puterii ingeniozităţii şi inspirând speranţe pentru un viitor mai durabil şi mai sănătos, oferă un tur captivant într-un sistem modern de agricultură, ce pare a fi pe punctul de a intra în mainstream;

– de la ora 20:30, „In-vitro Meat”, de Rob van Hattum, despre producţia de carne cultivată, beneficiile care pot fi obţinute în urma acceptării acesteia la scară largă şi modalităţile prin care poate schimba faţa industriei alimentare pentru totdeauna.

 

MUZICĂ

* „Imagine Chopin” se intitulează recitalul susţinut, de la ora 19:00, la Sala Radio, de pianista Sînziana Mircea, soprana Amalia Lazarciuc şi chitarista Raisa Mihai, în cadrul proiectului Radio România Muzical Moştenitorii României muzicale. Programul cuprinde atât lucrări de Frédéric Chopin cât şi transcripţii după compoziţii ale acestuia, alături de proiecţii video şi videomapping.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, susţin, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert săptămânal sub bagheta dirijorului Gerd Schaller, având în program două lucrări de Anton Bruckner: Te Deum şi Simfonia nr. 9. Solişti: Gabriela Iştoc, Gabriela Popescu, Adrian Dumitru şi Marius Boloş.

* Cenaclul literar-muzical „Marin Preda” vă invită la o nouă întâlnire, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

* Musical-ul „We Will Rock You” creat de trupa Queen şi scris de Ben Elton, este o poveste despre puterea extraordinară a muzicii şi a dragostei într-o lume a viitorului ce se joacă de 15 ani cu mare succes în toată lumea. De la ora 19:30 îl puteţi vedea la Sala Palatului, într-o senzaţională punere în scenă regizată de Răzvan Mazilu, având în distribuţie pe: Loredana, Răzvan Vasilescu, Adrian Nour, Lucian Ionescu, adolescenta Mara Căptaru, Emil Rengle.

* „Perfume de Portugal” se intitulează recitalul de muzică fado dat de Ambra, de la ora 20:00, în Ceainăria GreenTea.

* În Control Club, de la ora 20:00 începe un concert dat de trupa clujeană Fluturi pe Asfalt, iar de la ora 23:45 muzica este asigurată de Mahony, Floog [live], Lizz b2b Cosmjn.

* Bucium revine în Expirat – Halele Carol, pentru ultimul concert înainte de lansarea noului album „Zimbrul Alb”, programată pentru primăvara anului 2020, de pe care trupa cântă piese în premieră, de la ora 21:00, alături de cvartetul Passione.

* Una dintre cele mai îndrăgite trupe, cu o istorie de aproape 3 decenii, Direcţia 5, susţine un concert în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.