Ascultă cum sună Libertatea: 30 de ani în 30 de zile!

Suntem prea mici, prea bătrâni sau prea grăbiți pentru amintiri. Uitam trecutul și fiecare moment uitat, ignorant sau neștiut de istorie, atârnă ca o piatră de moară la glezna prezentului.

Următorul nivel: viitorul pe care ni-l dorim, la care, ca într-un joc video, nu putem ajunge fără arme si fara resurse. Iar pe acestea le găsim în faptele și evenimentele trăite, în erorile făcute, în izbânzile noastre, în viețile bunicilor și străbunicilor noștri, în tot ne definește ca națiune.

Istoria nepervertită, istoria trăită de fiecare dintre noi, ne ajută să accesăm viitorul dorit. E ca într-un joc de supraviețuire, în care miza e Națiunea Română! Suntem dezbinați, așa obișnuim să credem, dar știm să ne unim în momente grele.

Am dovedit-o de-a lungul istoriei. Anul trecut pe 98,3 vorbeam despre Bucureștii Marii Uniri într-un serial radiofonic dedicat centenarului. Anul acesta e altă poveste, tot despre unire și despre libertate care începe așa:

Vom muri și vom fi liberi!
Cu aceste cuvinte s-a născut viitorul, acum 30 de ani.

Din 20 noiembrie, pe 98,3 fm București FM îți prezintă documentarul „Ascultă cum sună Libertatea: 30 de ani în 30 de zile!”

Să retrăim împreună în fiecare zi, fiecare an al libertății noastre!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.