Andrei Creci (STB): Am plătit salariile încă de ieri și nu suntem în insolvență sau faliment!

Sursa foto: arhiva

Directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei Creci, a ținut să precizeze că nimeni nu a cerut insolvența societății, iar salariile angajaților au fost plătite, în avans, încă de ieri.

Șeful STB îi asigură pe călători că nu vor probleme legate de circulația mijloacelor de transport în comun, iar pe angajați de faptul că nu vor exista probleme cu plata salariilor.

„Din păcate, în ultima perioadă, este la modă să se folosească termenii de faliment, de insolvență. Părerea mea este ca, cu aceste cuvinte, nu e de glumit. Nici în glumă nu se poate vorbi despre o insolvență sau un faliment al Societății de Transport București. Am auzit și eu că s-a vehiculat informația absolut eronată că n-ar fi fost plătite salariile angajaților STB. Astăzi trebuiau plătite salariile și ele au fost plătite încă de ieri.

În ceea ce privește presupusa insolvență, că de faliment nici nu poate fi vorba, STB își îndeplinește toate obligațiile financiare, așa cum o face orice societate comercială. Există un regim economic pe care cu strictețe trebuie să îl respectăm și o facem. Că sunt luni în care o facem mai greu, că sunt luni în care o facem mai ușor, asta este. Acestea sunt relațiile economice într-o societate capitalistă.

Nu a cerut nicio societate comercial[ sau vreun furnizor al STB insolvența acestuia. Nici măcar prin vreo notificare și cu atât mai puțin pe cale judecătorească. Toate acestea sunt niște zvonuri și niște cuvinte folosite mult prea ușor, iar eu nu glumesc cu astfel de termeni”, a declarat Creci pentru București FM.

În ceea ce-i privește pe călători și pe salariații STB, Andrei Creci spune: „Și pe bucureșteni îi asigur că nu vor avea probleme cu transportul în comun. Și pe salariații STB îi asigur că nu vor avea probleme cu salariile”.

Precizările șefului de la STB vin în contextul în care, astăzi, cu ocazia dezbaterilor din ședința Consiliului General al Municipiului București legate de delegarea serviciului de termoficare către Compania Municipală Termoenergetica, consilierul municipal Ciprian Ciucu a afirmat că, pe lângă RADET, și STB s-ar afla în faliment.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.