VIDEO: Lansarea turneul național al filmului documentar de succes „Maria – Inima României”!

Pentru a marca cea de-a 100 aniversare a rolului crucial pe care Regina Maria l-a avut pentru țara sa în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, din anul 1919, producătorul executiv John M. Florescu, alături de canalul de televiziune HISTORY, anunță lansarea „Turneului Național Maria – Inima României”, un eveniment itinerant ce va avea loc în mai multe orașe din România, pe parcursul următoarelor 6 luni.

Cu intenția de a atrage atenția publicului tânăr, turneul va ajunge în mai multe orașe, oferind posibilitatea de vizionare a documentarului integral „Maria: Inima României” (1 ora și 20 de minute).

Proiecția va fi realizată în localități din întreaga țară, centre academice sau istorice, instituții de învățământ sau fabrici.

Filmul prezintă viața extraordinară a Prințesei născute în Marea Britanie care, la Paris, a convins aliații din vest să înapoieze României teritoriul Transilvaniei.

Turneul începe la București cu o primă proiecție pe data de 5 noiembrie 2019, ora 19:00, la Sala Dalles. Constanța va fi al 2-lea oraș în care filmul va ajunge la jumătatea lunii noiembrie, iar publicul din Alba Iulia va putea viziona pelicula la sfârșitul lunii noiembrie.

Intrarea publicului este liberă, pe baza rezervărilor de loc făcute în avans. Pentru rezervarea de bilete gratuite și programul turneului în țară, detalii se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau www.eventbook.ro.

„Cu sprijinul HISTORY și a sponsorilor vizionari Banca Transilvania, Regina Maria Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama, British American Tobacco și Enayati Group, sunt bucuros să anunț că proiectul va fi oferit publicului din România cu intrare liberă. Aceste companii cred în România și mi-au permis să duc povestea minunată a acestei femei curajoase și plină de patriotism în toate colțurile țării” menționeaza John M. Florescu.

Producția se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a declarat după lansarea oficială a documentarului la Ateneul Român, în toamna anului 2018: „Acesta este un film de referință”.

„România este plină de eroi” a declarat Dl. Florescu la conferința de presă din 29 octombrie, organizată chiar în ziua aniversării a 144 de ani de la nașterea Reginei Maria.

„Ea a fost mereu cu spiritul și sufletul aproape de oamenii obișnuiți, iar noi ne dorim să contribuim, împărtășind publicului povestea vieții sale.”

În cadrul aceluiași turneu, Chainsaw Film Productions va oferi publicului și posibilitatea vizionării filmului „Războiul Regelui”, documentar despre viața ultimului rege al României, Regele Mihai I. Filmul a avut premiera în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY și HISTORY 2.

Prima vizionare a acestei pelicule în cadrul aceluiași turneu național va avea loc la București, pe 14 noiembrie 2019 ora 19:00, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I”. Mai multe informații se găsesc pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/.

Până în acest moment, în România cele două filme documentare au fost vizionate de peste 5 milioane de oameni, oferind publicului șansa de a urmări destinele celor doi monarhi ai istoriei moderne a României.

Bucurându-se de prezența oficialităților locale și a istoricilor, turneul va oferi șansa publicului de a afla mai multe informații și despre echipa producătoare: renumitul Trevor Poots, producător și scenarist, istoricul Matei Cazacu, producătorul Viorel Chesaru, producătorul asociat Dan Draghicescu și Mircea Lacatus, editorul producției.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.