Legendele şahului vin la Campionatul Mondial de Veterani din Bucureşti

Foto: Steve Buissinne/Pixabay

În perioada 11-24 noiembrie 2019, Capitala va găzdui a 29-a ediţie a Campionatului Mondial de şah pentru Veterani. Evenimentul se va desfăşura la Rin Grand Hotel şi este organizat de Federaţia Română de şah (FRŞah), cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB).

În concurs s-au înscris peste 350 de participaţi din 54 de ţări din toate colţurile lumii, mulţi dintre ei nume sonore. Vorbim despre Nona Gaprindaşvili, legendara şahistă din Georgia, ELO (rating în ierahia mondială) 2275, la secţiunea 65+. Fosta campioană mondială şi încă jucătoare redutabilă, la vârsta de 75 de ani, este în primele 250 de şahiste din lume.

La masculin, categoria 65+, lista este deschisă de un alt şahist care a făcut istorie, armeanul Rafael Vaganian. Acesta este ELO 2514, fost campion al URSS în 1988 şi membru în echipele URSS şi Armeniei.

Şi ţara noastră va fi reprezentată de 60 de sportivi, printre care Florin Gheorghiu, ELO 2.605, primul şahist român care a deţinut titlul de Mare Maestru Internaţional. A fost campion mondial la juniori, pe când avea doar 19 ani, iar la 75 de ani se va bate din nou pentru titlul suprem cu cei mai buni din lume.

Festivitatea de deschidere va avea loc astăzi, 12 noiembrie, ora 14.30, la Rin Grand Hotel.

Rundele de joc vor avea loc zilnic până pe 23 noiembrie, la ora 15.00. în ultima zi a campionatului, atunci când se vor decide învingătorii, concursul va începe la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.