Festivalul Internațional de film pentru publicul tânăr incepe, astăzi, în București

Sursa foto: http://www.kinodiseea.ro/
Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr, KINOdiseea, începe astăzi în Bucureşti.

Filmele vor fi proiectate la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema și Muzeul Antipa – Sala Multimedia, proiecţia de Gala fiind programată în această seară, de la ora 19.00, la Cinema Gloria.

Anul acesta, competiția de lungmetraje pentru copii între 3 și 14 ani, familie și profesori, KINOdiseea Junior, aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Eforie, opt filme premiate la Berlinale și alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.

Anca Spiridon, PR-ul evenimentului, a spus că sunt „filme de artă care, din păcate, nu prea ajung pe ecranele din România pentru publicul larg. Pe lângă asta, secţiunea KINOdiseea Youth cuprinde patru filme de lungmetraj şi un calup de scurt metraje pentru adolescenţi”.

În competiţia de lungmetraje pentru copii între 3 şi 14 ani nu au fost incluse filme din România. „Un highlight la care noi ţinem foarte mult este un film premiat la festivalul de film pentru copii din Zlin, Vara mea extraordinara cu Tess. Proiecţia va fi vizionată de cel putin trei ori, dupa gala de deschidere din această seară, atât la Cinema Gloria cât şi la Cinema Eforie. Este un film premiat la multe festivaluri de gen din lume, e foarte bine primit de publicul din afară”, a mai spus Anca Spiridon.

Anul aceasta, în premiera pentru KINOdiseea, va fi o retrospectivă Marvel, patru din cele mai iubite filme create de Stan Lee vor putea fi văzute pe marile ecrane. Astfel, fanii îndrăgitei francize vor avea ocazia să urmărească la Cinemateca Eforie, X-MEN (2000), în regia lui Bryan Singer, IRON-MAN (2008), în regia lui Jon Favreau, primul film SPIDER MAN (2002), r. Sam Raimi și THE AVENGERS (2012), r. Joss Whedon.

PR-ul Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, Anca Spiridon, recomandă celor care vor să vizioneze filmele să verifice disponibilitatea biletelor. „Avem proiecţii care sunt deja sold-out, vorbim mai ales de gala de deschidere care va avea loc în această seară, de la ora 19.00, la Cinema Gloria, dar mai sunt destul de multe proiecţii la care avem locuri disponibile”.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.