Ordonanța de urgență, publicată în „Monitorul Oficial”!

Sursa foto: Andra Radu

Ordonanța de urgență, prin care Guvernul a fost restructurat la 16 portofolii, a fost publicată în această dimineață în „Monitorul Oficial”. În urma reorganizării, sunt desființate 9 ministere, unele dintre ele fiind comasate, iar altele fiind trecute în coordonarea directă a Guvernului.

Astfel, Ministerul Transporturilor preia și Ministerul Comunicațiilor. O situație asemănătoare este și la Ministerul Educație, care preia structurile Ministerului Cercetării.

Se desființează Ministerul pentru Relația cu Parlamentul și cel pentru Românii de Pretutindeni, care sunt transformate în departamente.

Tot sub coordonarea Guvernului se înființează Autoritatea pentru Digitalizarea României și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, iar restructurarea începută cu structurile centrale va continua la nivelul întregului aparat de stat, a anunțat premierul, Ludovic Orban.

El a mai spus că președintele Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, un om de bază al fostei guvernări, va fi înlocuit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.