Monica Anisie va conduce Ministerul Educației și Cercetării!

Sursa foto: Cristina Toma

S-a ocupat și fotoliul de la Ministerul Educație! Monica Anisie va conduce Ministerul Educației și Cercetării.

Profesor de meserie, Anisie a explicat că îți propune să ia măsuri pentru elevi și studenți, care presupun transparență decizională, calitate și credibilitate.

„Preiau astăzi mandatul de ministru al Educației și Cercetării cu deplină responsabilitate şi încredere. Sunt un om al sistemului de educaţie şi un profesor care cu încredere şi responsabilitate şi-a făcut treaba la clasă şi la fel îmi doresc ca şi la minister, cu transparenţă, cu credibilitate, cu predictibilitate, să luăm măsuri pentru tineri, pentru elevi şi studenţi. Îmi doresc foarte mult ca acest mandat să fie bazat pe ceea ce înseamnă transparenţă decizională. De aceea, întotdeauna mă voi consulta cu toţi partenerii noştri educaţionali. În primul rând, deciziile pe care le voi lua în cadrul ministerului vor fi ca răspuns la întrebarea: Ce aduce bun pentru elev, pentru student măsura pe care o voi lua? Întâi de toate mă voi gândi la calitate şi la predictibilitate„, a punctat ministrul.

Mandatul a fost preluat în prezența vicepremierului. Raluca Turcan spune că educația este unul dintre fundamentele unei societăți. Potrivit acesteia, cele mai mari provocări vizează rata de părăsire timpurie a şcolii, analfabetismul funcţional, rezultatele slabe la testările naţionale şi adaptarea sistemului de educaţie la piaţa muncii.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a menţionat că orice modificare în ceea ce privește organizarea examenelor se va face la începutul unui ciclu școlar.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.